Sikeres nyarat zárt Siófok

Siófokon az év első 7 hónapjában 3,2 százalékkal emelkedett a vendégéjszakák száma, és 28 százalékkal nőtt a nyári hónapokban a fizetős strandok bevétele. A biztonsági intézkedéseknek köszönhetően csökkent a regisztrált bűncselekmények száma – hangzott el a város nyárértékelő sajtótájékoztatóján, ahol leleplezték Siófok új selfie pontját is.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere elmondta, sikerült jó nyarat zárnia Siófoknak, amely eredményhez a város is hozzájárult támogatásaival, fejlesztéseivel, intézkedéseivel.

„Siófok sportos város lett” – jelentette ki, felidézve, hogy a színes kulturális programkínálat mellett komoly országos és nemzetközi sportesemények színtere volt a település.

A Nemzeti Regatta mellett egyebek közt itt bonyolították az Európai strandlabdarúgó tornát, a szatellit és ifjúsági olimpiai kvalifikációs strandröplabda-tornát, és Siófok fontos állomása volt a Tour de Hongrie, valamint a Tour de Pelso kerékpárversenyeknek.

A sportesemények a reklámérték mellett sok vendéget vonzottak Siófokra, így a jövőben is támogatni kívánja a város ezeket a rendezvényeket. 

Tovább nőtt a vendégéjszakák száma

A polgármester arról is beszámolt, hogy 2015-ben 4 százalékkal, 2016-ban 7,5 százalékkal nőtt a város vendégéjszakáinak száma a korábbi évekhez képest.

Tavaly egész évben több mint egy millió, összesen 1 116 273 regisztrált vendégéjszakát töltöttek el a település kereskedelmi és magánszálláshelyein a vendégek. Idén a vendégéjszakák számában az év első hét hónapjában további 3,2 százalékos emelkedést regisztráltak.

A bőséges programkínálatról beszámolva megemlítette az új koncepció szerint működő Szabadtéri Színpadot.

Szólt arról is, hogy a helyi fürdőegylet szervezte Borpart és Fröccsfeszt, valamint a Jazz Fesztivál mellett a Kálmán Imre Kulturális Központ idén számos új közművelődési programmal rukkolt elő.

Hangsúlyozta a közbiztonság fontosságát, amire Siófok sokat költött, és nem hiába, hiszen a Somogy megyei rendőr-főkapitány tájékoztatása szerint javult a város nyári bűnügyi statisztikája, és jelentősen csökkent a regisztrált bűncselekmények száma.

Dr. Lengyel Róbert kiemelte, Siófok nemcsak nyáron, hanem ősszel és télen is számos programmal várja vendégeit, főleg hétvégenként.

Rekord arányban nőtt a fizetős strandok bevétele

Pintér Tamás, a várost üzemeltető Balaton-parti Kft. ügyvezetője arról tájékoztatta a sajtót, hogy a város fizetős strandjainak bevétele átlagosan 28%-al emelkedett a legjobb évhez viszonyítva. Ha a sóstói strandot egymagában nézzük, ott 46 százalékos volt az emelkedés.

A siker a kedvező időjárás és több vendég mellett a karszalagok bevezetésének, strandjárőröknek, online jegyvásárlásnak és a Szépkártya elfogadó hellyé válásnak is köszönhető.

A járőrök napi átlagban 60-100 bliccelőt tessékeltek ki a város fizetős strandjairól.

Az ügyvezető beszámolt arról is, hogy mintegy 10 millió forint értékben fejlesztették a kamerarendszert a közterületeken, továbbá 3 szabad-strandi és 3 fizetős strandon található játszótér épül vagy újul meg teljesen év végéig, amely beruházások nagy részét már megvalósították. 80 millió forintot sikerült nyerni strandfejlesztésre a Magyar Turisztikai ügynökségtől, amelyből a sóstói, a gamászai és a Nagystrand is megújul.

Petőfi sétány: siker az új biztonsági rendszer

Schőn Péter, a Petőfi sétány és a Nagystrand területének biztonsági vezetője úgy összegezte a tapasztalatokat, hogy jó nyarat zártak, a biztonsági szolgálat kiemelten jó munkát végzett.

A város segítsége, támogatása meghozta gyümölcsét, hiszen korábban a buliturizmus fellegvárának számító szórakozó övezet biztonságosabb lett, egyre több család korzózott a késő esti órákban is.

Mint kifejtette, az új biztonsági rendszer tavalyi, kezdő évének tapasztalatira alapozva dolgozták ki az idei koncepciót, szorosan együttműködve a rendőrséggel és a városőrséggel.

A szórakozó övezetben a napi 24 órás biztonsági szolgálat 650 esetben intézkedett, amelyek többségében nem volt szükség hatóság beavatkozására. Az egészségügyi szolgálat több mint 50 esetben biztosított helyszíni ellátást, és tucatnyi esetben kért külső segítséget a mentőszolgálattól.

Több mint 160 ügy kapcsán kellett megkeresni elveszett tárgyakat, vagy az elvesztett és leadott tárgyak tulajdonosait, ami jelentős energiákat emésztett fel. A kiépített, több mint 50 kamerából álló biztonsági rendszer nagyjából lefedi a területet. A felvételek fontos bizonyítékokká váltak bizonyos eljárásokban.

Új selfie pont

A nyárzáró sajtótájékoztató részeként a polgármester a sajtótájékoztató résztvevőivel leleplezte a kikötő közelében, a Gábor Dénes Főiskola mögött felállított új selfie pontot, amelyen a #siófok felirat látható, felette „hello” üdvözléssel, a háttérben a Balaton, a mólóval és a béke jóságos angyalának szobrával.

Siófok továbbra is várja a látogatóit a kiállítások, táncházak, egészségnap és családi programsorozatok mellett olyan kiemelt eseményekkel, mint a Halfesztivál, a Kálmán Imre Emléknapok, Adventi Aranycsengő Vásár, vagy a BUÉK Siófok szilveszteri mulatság.


Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart problémáit

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart problémáit 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.
Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont

Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont 

Esztergom minden korábbinál színesebb rendezvényszezont nyit az idei évben.
Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón

Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón 

A fesztivál során immár negyedszerre osztották ki a rangos NEB díjakat, amelyek innovatív és fenntartható európai projekteket díjaznak

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.