hirdetés
hirdetés

Szálloda és gasztrofalu épül Nyíradonyban

Új fejezet nyílik Nyíradony térségének turizmusában. Egy csaknem 1300 négyzetméteres látogatóközpontot építenek a tudományos és technológiai park északi részén - írja a dehir.hu.

hirdetés

A közelben lévő Gúthi erdő az Alföld legnagyobb összefüggő erdeje, páratlan növény- és állatvilággal. A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese szerint a fejlesztés nyomán új fejezet nyílik a térség turizmusában: "Minden olyan aktív és ökoturisztikai fejlesztés, ami ugyan pontszerű, de a természeti értékeket próbálja közelebb hozni a magyar emberekhez, a látogatókhoz, aztán majd a nemzetközi turistákhoz, nos, az mindig egy szintugrás és egy újabb mérföldkő, egy lehetőség" – nyilatkozta Könnyid László.

A beruházó Gúth-Keled Idegenforgalmi és Természetvédelmi Közhasznú Egyesület most hirdetett eredményt a kivitelezésre kiírt közbeszerzésen. A tenderdokumentáció szerint egy negyvenszobás, négycsillagos szállodát építenek, amely wellness szolgáltatásokat, élménymedencéket is kínál.

Az ifjúsági szállás tízszobás lesz, apartman jellegű épületekből áll majd. A rendezvénypark körül 10 centi mély "medencét" alakítanak majd ki, melyben a víz lassú folyásban áramlik. A fényerdő elsősorban a gyerekek számára lesz különleges attrakció (alulról világítják majd meg a fákat és azok lombkoronáit), a felnőttek pedig a látványtó környékén pihenhetnek. Emellett kialakítanak egy úgynevezett gasztrofalut is, ahol helyi alapanyagokból készült ételeket lehet megkóstolni. A gasztroházban pálinkafőző, pálinkakóstoló és bemutató tér is lesz. Valamint építenek egy 130 négyzetméteres quad tárolót is.A közbeszerzési dokumentáció szerint a teljes beruházással 30 hónap alatt kell elkészülnie a nyertes cégnek.

 

(forrás: Dehir.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk