Száműzi a műanyag szívószálakat a McDonald’s

Az Egyesült Királyságban 2019 egyik meg nem nevezett napjára például már írmagjuk se marad a cég éttermeiben.

Június 15-én a McDonald’s bejelentette, hogy hadjáratot indít a műanyag szívószálak ellen. Míg Amerikában a plasztik verziók alternatíváinak tesztelésbe kezd, az Egyesült Királyságban és Írországban átáll a papír változatokra.

A folyamatok elindítása az idei év egyik későbbi időpontjára van beütemezve.

A McDonald’s-ra és sok más gyorsétteremláncra a fogyasztók és a környezetvédők egyaránt erős nyomást gyakorolnak, hogy hagyjanak fel a műanyag szívószálak használatával, mivel ezek az óceánba érve komoly károkat okozhatnak a helyi élővilágban.


A „Meki” az USA-ban több mint 14 000, az Egyesült Királyságban pedig nagyjából 1360 egységgel rendelkezik.

Ez utóbbi két országban a McDonald’s-okból várhatóan szeptemberben kezdenek majd eltűnögetni a műanyag szívószálak, hogy aztán valamikor 2019-ben megszűnjenek létezni. A multinacionális vállalat Franciaországban, Svédországban és Norvégiában hamarosan szintén megkezdi a kísérletezgetést.

Amint az ismeretes, az Egyesült Királyságban 2018-ban egyelőre csak egy nyilvános konzultációt fognak megkezdeni, hogy esetleg valamikor majd egy, az egyszer használatos műanyag tárgyak forgalmazását tiltó törvényjavaslatot megfogalmazzanak-e. Úgy néz ki tehát, hogy (többekkel egyetemben) legalábbis ebből a szempontból a McDonald’s megelőzi a korát.  

Forrás: Élelmiszer Online


Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?