Szekszárdi csapat nyerte az első női flambírozó versenyt

Szekszárdi csapat nyerte a Magyarországon első alkalommal, a Fadd-Domboriban működő Donautica Étterem és Hotelben megrendezett női flambírozó versenyt. A csapat Olaszországban képviselheti az országot az őszi nemzetközi flambé versenyen.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára, Pölöskei Gáborné fővédnöksége alatt zajló versenyen hat csapat indult. 

Rájuk összetett és nehéz feladatok vártak, ugyanis a flambírozás az éttermi munka világában nagy szakmai tudást, gyakorlatot, jó ízlést, és szépérzéket követel. Ezt a munkafolyamatot a pincér végzi a vendég – jelen esetben a szakmai zsűri – előtt, ami nagyban hozzájárul az éttermi élményekhez, így a dr. Kovács Mihályné, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Életműdíjasa által elnökölt zsűri nemcsak az ízek harmóniáját értékelte, hanem pontozták például az elkészített étel kompozícióját, a legszakszerűbben kivitelezett flambírozást, vagy éppen a borbemutatást.

Az első helyezett, a Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolája csapata az első hely és a dicsőség mellettkivívták maguknak a jogot, hogy részt vegyenek a 2020-as, az olaszországi Grado-ban rendezett “Le Donne nell’Arte del Flambè” 2020 – Nemzetközi Női Flambè Versenyen is.

A női flambé versenyen második lett a Győri SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája a Három Grácia elnevezésű csapata, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Veszprémi SZC Jendrassik – Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának Veszprém Queen’s nevű csapata állhatott fel.

Forrás: Turizmus Online


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.