hirdetés

Szekszárdi csapat nyerte az első női flambírozó versenyt

Szekszárdi csapat nyerte a Magyarországon első alkalommal, a Fadd-Domboriban működő Donautica Étterem és Hotelben megrendezett női flambírozó versenyt. A csapat Olaszországban képviselheti az országot az őszi nemzetközi flambé versenyen.

hirdetés

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára, Pölöskei Gáborné fővédnöksége alatt zajló versenyen hat csapat indult. 

Rájuk összetett és nehéz feladatok vártak, ugyanis a flambírozás az éttermi munka világában nagy szakmai tudást, gyakorlatot, jó ízlést, és szépérzéket követel. Ezt a munkafolyamatot a pincér végzi a vendég – jelen esetben a szakmai zsűri – előtt, ami nagyban hozzájárul az éttermi élményekhez, így a dr. Kovács Mihályné, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Életműdíjasa által elnökölt zsűri nemcsak az ízek harmóniáját értékelte, hanem pontozták például az elkészített étel kompozícióját, a legszakszerűbben kivitelezett flambírozást, vagy éppen a borbemutatást.

Az első helyezett, a Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolája csapata az első hely és a dicsőség mellettkivívták maguknak a jogot, hogy részt vegyenek a 2020-as, az olaszországi Grado-ban rendezett “Le Donne nell’Arte del Flambè” 2020 – Nemzetközi Női Flambè Versenyen is.

A női flambé versenyen második lett a Győri SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája a Három Grácia elnevezésű csapata, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Veszprémi SZC Jendrassik – Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának Veszprém Queen’s nevű csapata állhatott fel.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai