hirdetés
hirdetés

Szeptembertől leáll a Bmibaby

Szeptembertől nem repül tovább a Bmibaby légitársaság, amelynek néhány járata már a jövő hónapban leáll, jelentette be a társaság új tulajdonosa, az IAG csütörtök délután.

hirdetés

A lépés több mint 500 dolgozót érint, írja a TravelMole. Az IAG továbbra is eladásra kínálja a East Midlands-i bázisú diszkont légitársaságot, azonban nem számít rá, hogy egyhamar vevőt talál az évi 25 millió font veszteséget termelő vállalatra. A British Airwayst is működtető IAG a Lufthansától akvirálta a Bmibabyt a bmi-vel együtt, azonban míg utóbbit integrálták a British Airways üzemelésébe, addig a fapados társaságot nem kívánják üzemeltetni.

A bmi ügyvezető igazgatója, Peter Simson szerint a Bmibaby az elmúlt négy évben több mint 100 millió font veszteséget hozott. Hogy mihamarabb megállítsák a veszteségeket, júniustól megkezdik a járatok redukálását. Azoktól az utasoktól, akiket érintenek a járattörlések, elnézést kér a társaság, nekik a teljes vételárat visszafizetik, és mindent megtesznek más légitársaságokkal közösen, hogy a változások hatásait mérsékeljék.

Június 11-én leáll az összes belfasti járat, East Midlandsből Amszterdamba, Párizsba, Genfbe, Nizzába, Edinburgh-be, Glasgow-ba és Newquay-ba, valamint a Birminghamből Knockba és Amszterdamba közlekedő járat.

Az East Midlandsből és Birminghamből induló további nyári járataira még árul jegyeket a légitársaság, azonban szeptember 20-a után már ezek sem repülnek majd.

(forrás: Fotó: FreeFoto.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai