hirdetés
hirdetés

Tavaszi ébredés Nyugat-Dunántúlon

Tama István, a Magyar Turizmus Zrt. Nyugat-dunántúli RMI vezetője munkatársunknak arról számolt be, hogy a szezon előtti és utáni turizmust szeretnék erősíteni, nagy hangsúlyt fektetnek a zöld turizmus, a különböző rendezvények és a határ menti natúrparkok együttműködésének népszerűsítésére. Ezzel a turizmus 5-6 százalékos tavaszi (április-május) csökkenését akarják megállítani és növekedést szeretnének elérni. Amire a programokat nézve nagy esélyük van. 

hirdetés

Az Utazás Kiállításon a Magyar Turizmus Zrt. Nyugat-dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága három nyugati megye, Győr-Moson-Sopron megye, Vas-megye és Zala megye turisztikai vállalkozásainak, egyesületeinek, tourinform irodáinak kínált lehetőséget ajánlatai megjelenítésére. Önálló, 180 m2-es szigetstanddal, 15 társkiállítóval képviselte a Nyugat-dunántúli régiót a kiállításon.

Tama István az élményeket összegezve elmondta, hogy a Nyugat-Dunántúl a természeti értékek gazdag tárházával várja a látogatókat, elég csak a régió nemzeti parkjaira (Fertő-Hanság és Őrségi Nemzeti Park) és natúrparkjaira (Írottkő, Soproni-hegység, Pannontáj-Sokoró, Őrség-Vendvidék, Kerka-mente Natúrpark) gondolni. A természetvédelmi térségek EDEN-díjas kitüntetettje az Őrségi Nemzeti Park és az Írottkő Natúrpark, a Fertő-táj pedig az UNESCO Világörökség része.

A PaNaNet

– Pannonian Nature Network – elnevezésű, határon átnyúló kezdeményezés a pannon természetvédelmi területek természeti és kulturális értékeit, valamint a térség helyi ízeit kívánja bemutatni a látogatóknak. Az egy és többnapos programok között szakvezetéssel és önállóan lebonyolítható túrák is vannak. A változatos tájakat gyalog, kerékpáron vagy akár szekéren is megismerhetjük. A projekten belül erdei iskolák is várják a fiatalabb korosztályt az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság: Harmatfű Természetvédelmi Oktatóközpontjában, a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság: Csapody István Természetiskolában, az a kócsagvári erdei iskolában.

A Magyar Turizmus Zrt. Nyugat–dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága 2014-ben ismét meghirdette a „Nyugat-dunántúli régió kiemelt kulturális- és örökségturisztikai rendezvénye” pályázatot. A korábbi években összesen 23 rendezvény nyerte el a címet. A pályázatok elbírálásánál kiemelt szempont volt a rendezvény eredetisége, egyedi, unikális jellege, szezonhosszabbító hatása, mely a régió turizmusfejlesztési stratégiájával összhangban áll.

Zalaegerszeg titkai

A standon megjelenési lehetőséget kapott Zalaegerszeg is. A zalaegerszegi Tourinform iroda a közelmúltban egy különleges kiadványt jelentett meg Zalaegerszeg titkai címmel. A városi turisztikai prospektuscsalád nyolcadik tagja egy olyan, számos archív és mai fotóval illusztrált 36 oldalas füzet, mely egy belvárosi séta keretében feltárja Zalaegerszeg nevezetes utcáinak, épületeinek, szobrainak történetét, s beavatja az érdeklődőt a város múltjának – levéltárból, szakkönyvekből kikutatott – érdekességeibe, „legendáiba”.
Az ingyenes, küllemében tetszetős kiadvány különösen a szezonon kívüli időszakban, illetve a hétfői napokon (amikor a múzeumok zárva tartanak) segíti a turistát Zalaegerszeg bebarangolásában. Sikerét alátámasztja, hogy időközben elkészült angol és német nyelvű változata is.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai