hirdetés
hirdetés

Top 10 belföldi úti cél - 3. helyezett

Az már biztos, hogy a turizmus szempontjából rekordév volt 2018. A tavalyi egész éves hivatalos statisztikai adatokat még nem ismerjük, még nem adta ki a KSH, azonban a szállás.hu adatai alapján már született top10-es lista a legnépszerűbb úti célokról. Ebbe a listába került a tavalyi helyezését megtartva, a dobogó harmadik fokára Eger.

hirdetés

Mire vágyik az utazó? Valószínűleg erre tapintanak rá a legnépszerűbb belföldi úti célok szakemberei, akik azt is tudják: ez önmagában még nem generál vengégforgalmat, sikeres városmarketing is kell hozzá.

Vár, bazilika, gyógyvíz, bor, kultúra és történelem - Eger teli van négy évszakos attrakcióval. Egerben a szállodák kihasználtsága egész évben egyenletes, kiegyensúlyozott; a nyári - szinte teljes egészében teltházas - időszakot követően ősszel és az adventi hetekben is 80 % feletti a telítettség – tudtuk meg Hegedűsné Majnár Mártától, Eger Város Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől. A panziók és magánszálláshelyek esetében télen kissé visszaesik a forgalom, de a hétvégék még ekkor is jól étékesíthetőek. 

Minorita templom, forrás: visiteger.com

A szakember az elmúlt évből a https://visiteger.com/ portál létrehozására a legbüszkéb, amellyel Eger is nemzetközi színvonalú, profi turisztikai weboldallal és a hozzá kapcsolódó közösségi felületekkel tudja fogadni a látogatókat. A  nemzetközi piacon a leginkább célterületként tekinthető lengyel, cseh és szlovák desztinációkban folytatott aktivitáson túl a növekedést az http://www.arrivalguides.com/en/Travelguide/EGER, valamint a https://www.europeanbestdestinations.com/destinations/eger/ oldalakon történő jelenléttel hozza összefüggésbe. 
 
Majnár Márta elmondta, az Eger Városi Turisztikai Nonprofit Kft. egy meglehetősen összetett belföldi és határon túli marketing tevékenységet folytat mind az offline, mind az online térben. A város eredményes mutatói semmiképp sem egy-egy kampánynak, akciónak köszönhetőek, hanem az összehangolt, komplex tevékenységnek, amelyhez feltétlenül hozzátartozik a helyi attrakciók, élményelemek fenntartóival, valamint a programszervezőkkel történő együttműködés is.
Kottász Adél, online szerkesztő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai