hirdetés
hirdetés

Tradíciók és modernitás a velencei borünnepen

Május 28-án sajtónapra invitálta az újságírókat a Velencei-tó Turizmusáért TDM Egyesület. A kirándulást az utolsó májusi hétvégére, a Szent Orbán Borünnepre időzítették.

hirdetés

Bartók Melinda, a helyi TDM menedzsere délidőben egy órás kellemes sétahajózást szervezett a résztvevőknek. A korszerű szolgáltatásokat nyújtó Szabadstrand és a Velence Korzó szomszédságában található kikötőből szépen karbantartott kishajóval vágtunk neki a békés hullámoknak. A finom falatok mellett chardonnay, rajnai rizling, és karakteres vörösbor is került a poharakba.

Vendéglátónk elmondta, a Szent Orbán borünnep az egyik legfőbb gasztronómiai-kulturális program a térség turizmusában, de ideje új, modernebb köntösbe burkolni a fiatal vendégek elvárásaihoz is igazodva. Idén először például bevezették a HelloPay kártyás fizetési lehetőséget. A hegyre való egyszerű és gyors feljutáshoz pedig a programokra érkezőknek egész nap ingyenes transzferjáratokat indítottak a közeli településekről.Újdonságok piknikkel és zenei csemegékkel

A nap egyik legfőbb látványosságai, a színes TukTuk taxik a velencei vasútállomásról érkezőket szállították a Bence-hegyre, a járműveket a Budapest TukTuk szolgáltatta. A hajózás után mi is kipróbálhattuk ezt a háromkerekű járgányt. A bor és a borászok ünnepe minőségi zenei csemegéivel, finom ételekkel, környékbeli termelők és vendégborászok italkínálatával várta a vendégeket. A sörpadokon túl, a nádtetős présházon innen kialakított piknikponton a látogatók a fűre terített takarókon elnyújtózva élvezhették a Velencei-tó szépségeit.

A hagyomány és az újdonságok ötvözete jegyében a blues- és dzsesszkoncertek között a tradicionális programok egyike a Borrend felvonulása volt. A köszöntőkben elhangzott, hogy az egykori hobbiborászok összefogásából, munkájából mára komoly sikereket elérő, országosan elismert borászatok, pincészetek születtek.

Vörösmarty Cuvée és a présház

A Szent Benedictus Borlovagrend új borrendi tagokat avatott, majd a helyi borverseny eredményhirdetése után idén is illatos borral öntözték a Szent Orbán-szobor lábát. A nap folyamán informatív sommelier-bemutatók is voltak, valamint egész nap nyitva állt a látogatók előtt Vörösmarty Mihály egykori présháza. Itt kora este bemutatták a helyi borok házasságából született borújdonságot, a Vörösmarty Cuvée-t.

Fodor Eszter
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai