hirdetés

Új kulináris fesztivál sztárséfekkel

Szeptember 9-én és 10-én kétnapos Pan’oGusto névre keresztelt gasztrofesztivállal egészül ki a HERBSTGOLD zenei fesztivál.

hirdetés

Kismartonban szeptember 6-16. között rendezik meg a hagyományosan Joseph Haydn életművére épülő zenei fesztivált, a Herbstgoldot, amely most először kiegészül egy gasztronómiai eseménnyel. A kastély parkjában található üvegház, az Orangerie, először ad otthont a pannon régió sztárséfjeinek és borászainak a Gault Millau védnöksége alatt megrendezett Pan'oGusto fesztiválon.

Ausztriát két étterem képviseli a helyi specialitásokat kínáló standok mellett: a Fertő-tó Weideni kikötője mellett található a Szigeti házaspár tulajdonában lévő Zur Blaunen Gans, ahol Martin Kugler chef és csapata a pannon és mediterrán konyha ötvözetét valósítja meg ételeiben. A kismartoni Esterházy-kastéllyal szemben található Henrici Étteremben Jacqueline Pfeiffer és csapata prezentálja nap mint nap az osztrák konyha klasszikusai mellett a környék erdeinek és tavainak kincseit.

Szlovéniát három sztárséf képviseli. Miso Krojsl a maribori Rozmarin Étteremben a hagyományos szlovén konyha közkedvelt ételei mellett, mint pl. a Fuzi isztriai szarvasgombával vagy az almásrétes bőven jut hely a tenger gyümölcseinek valamint a környék erdeinek vad- és gomba kínálatából készült ételeknek és a bárányspecialitásoknak is. A ljubljana történelmi központjában található Spajza Étteremből érkezik, Grega Kurni, akit az adriai ételek és a szlovén hagyományos konyha közötti ellentétek inspirálnak a konyhában. A ház specialitásai közé tartoznak a környék erdeiből származó gombákkal, vadhússal illetve a tenger gyümölcsivel tálalt saját készítésű tészta ételek. A szintén ljubljanai Strelec étterem egyik része a középkori védőbástya belsejében található a terasz viszont a modern építészetet kézjegyeit is hordozza magán. Ez a kettősség jellemzi Igor Jagodic konyháját is, aki bár a középkori ételekre alapoz, de kreatívan újragondolva készíti el azokat.

Magyarországot az Olimpia Étterem chéfje, Garai Ádám és „padtársa” Kövesdi Márk, a Laci!Konyha! sous-chefje képviseli. Az Orangerie előtt különböző foodtruck-ok várják a kiváncsi érdeklődőket. A Gugumuck bécsi éticsigamanufaktúra csigaspecialitásokat kínál, de ott lesz még a Meet Luv, a Bauer az Emődy és Henrici és Stelázsi streetfoodja is. Mindhárom ország boraiból is széles választékot vonultat fel a fesztivál.

Jelen lesznek a Leithaberg DAC égisze alatt szerveződő borászatok: Heinrich, Hartl, Jagschitz, Kreiler, Liegenfeld, MAD, Mariell, Nehrer, Nittnaus A &H, Pasler Martin, Pasler Franz, Prieler, Raiprecht, Sommer, Tinhof Erwin, Wagntristl és Zehetbauer. Az Esterházy Borászat, és a Selektion Vinotéka, Burgenland boraival. Magyarországot a Gilvesy Pincészet, a Vylyan, az Etyeki Kúrai Borgazdaság és a Vida Családi Borbirtok képviseli. Szlovénia kiállítói a P&F Puklaves &Friends, Vina Stekar valamint Dveri-Pax.

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai