hirdetés
hirdetés

Új vezető a Kumánia Gyógyfürdő Kft. élén

Kisújszállás önkormányzata kft.-t hozott létre a megújuló fürdő és az új szálloda üzemeltetésére, tudta meg lapunk.

hirdetés

A Kumánia Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatói állására pályázatot írtak ki, amelyet több jelentkező közül Torkos György nyert el, aki az elmúlt négy évben Cserkeszőlő Gyógy- és Strandfürdő igazgatójaként dolgozott. Az ő vezetése alatt bővült jelentősen a gyógyfürdő területe, számos újdonsággal rukkolt elő, és uniós támogatással valósult meg a háromszintes, hatmedencés téli fürdő is.

A Kumánia Kisújszállási Gyógy- és Strandfürdő, valamint a Hotel Kumánia bruttó 1,8 milliárd forintból valósul meg, amelynek mintegy 50 százaléka uniós támogatás – az Észak-alföldi Operatív Program kiírásai alapján.

A beruházás részeként megújul a korábbi fürdő, új medence épül, amely a két korábbi medencével közösen kap 58 méterátmérőjű medenceteret. Emellett lesz jakuzzi, szaunavilág és wellness-elemek. Kisújszállásra eddig is sok turista látogatott el - de zömmel csak egy napra, mivel a városban kevés szálláshely volt. Ezen segített a 2010 őszén átadott ifjúsági szálláshely, a Hotel Kumánia pedig tovább bővíti majd a választékot.

A harminc szobás, 60 férőhelyes szálloda közvetlenül kapcsolódik majd a fürdőgyógyászati szolgáltatásoknak otthont adó épülethez, a vendégeknek ki sem kell lépniük a szállóból, hogy elérjék a fürdő szolgáltatásait. Mint Torkos György, a Kumánia Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója munkatársunknak elmondta 2012 május elsejére tervezik az ünnepélyes megnyitót. Külön értéke a fürdőnek, hogy a megyében egyedül itt van csak fizioterápiás szakorvosi ellátás.

A beruházás arra alapul, hogy a városnak kiváló minőségű gyógyvize van, mely jótékony hatású különösen a mozgásszervi, szív- és érrendszeri, valamint a nőgyógyászati problémák kezelésre.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai