hirdetés
hirdetés

Utazzon húszezer négyzetméteren!

Hazánk legnagyobb turisztikai bemutatóját, az Utazás 2015 kiállítást február 26. és március 1. között rendezik meg a Hungexpo Budapesti Városközpontban. Az ezzel kapcsolatos eseményekről február 18-án sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.

hirdetés

Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója többek között arról tájékoztatta a szaksajtót, hogy a tavalyi év kiemelkedően jól alakult: mintegy 3 milliárd forintos árbevételük volt, ez 15 százalékkal több a tervezettnél. 2014-ben 500 ezer látogatót fogadott a Hungexpo, és több mint 100 ezer négyzetméteren állítottak ki a különböző eseményeken.

Az Utazás kiállításon idén találkozhatnak többek között Olaszország, Törökország, Thaiföld és Ciprus kiállítóival. A belföldi kínálatot új koncepció mentén rendezték, 7 régió 70 kiállítója lesz, a Balaton régióból 20 kiállítótól tájékozódhatnak a vendégek. A tavalyihoz hasonlóan idén is több szakmai program is lesz, amelyekre érdemes ellátgatni.

Székesfehérvár a hazai, Románia a külföldi díszvendég

Idén február 26-án nyitják meg a kiállítást, amelynek hazai díszvendége Székesfehérvár lesz. Prájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere tájékoztatása szerint 140 négyzetméteres standjukon a kiállítók nyereményekkel és műsorokkal várják a látogatókat, akik a fehérvári cukrászok remekműveit is megkóstolhatják.

A kiállításon több szakmai programot is szerveznek, idén összesen 40 ezer látogatóra számítanak. Rafay János, az Utazás kiállítás igazgatója is elmondta véleményét, melyet az adatok is alátámasztanak: a látogatók 15 százaléka már a kiállításon lefoglalja az utazását, és több mint 60 százaléka a rendezvényen szerzi be információit arról, milyen utat válasszanak.

A kiállítás külföldi díszvendége idén Románia lesz. Magyarország fontos turisztikai célpontja Romániának, ezt példázza, hogy Romániából idén 150 négyzetméteren 35 kiállító vesz részt az Utazás 2015 kiállításon – mondta Simion Giurca, a Bécsi Román Turisztikai Hivatal igazgatója, aki a hazai piacot Bécsből koordinálja.

Bringaexpo játékokkal

Szilasi László (Bringaexpo) arra hívta fel a figyelmet, hogy a bringaszezont itt nyitják meg, és számtalan ügyességi és a gyermekeket is vonzó játék lesz. Aki pedig kerékpárral érkezik, annak számára ingyenes és őrzött MOL-kerékpártárolót tartanak nyitva a Hungexpo 1-es kapujánál.

Magyarország Legóból

Az idei eseménynek nagy meglepetése a közel 200 négyzetméteres, egymillió Lego-kockából felépülő Magyarország-térkép lesz. Az ország nevezetes építményeinek háromdimenziós, kicsinyített másai is megtalálhatók lesznek majd az Utazás 2015 kiállításon, és a látogatók 11 autómárka modelljeit tesztelhetik. Szokás szerint az Utazás kiállítással egy időben lesznek társkiállítások is, amelyekre – például az Afrikaexpóra – egy belépőjeggyel mehetnek be az érdeklődők.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai