hirdetés

Vannak, akik már a reggeli kávét is inkább rendelik

Vannak, akik már a reggeli kávét is inkább megrendelik, a magyarok legkedvesebb étele pedig a hasábburgonya és a gyros volt - derül ki a Netpincér kutatásából.

hirdetés

A társaság 2019-es adatai azt mutatják, hogy nem nagyon változott a magyarok ízlése: továbbra is sláger az olasz, az amerikai és a magyaros konyha, ugyanakkor a nagyobb üzletláncok, a prémium kávézók, és a kézműves termékeket áruló éttermek csatlakozása is időről időre formálja az ételválasztást.

A megszokott ízek mellett sokan nyitottak az újdonságokra, így a tibeti, libanoni, grúz, vegán és vegetáriánus ételek is egyre inkább megjelennek a rendelések között, de volt olyan ügyfelük, aki egész évben csak kínait vagy magyaros ételt rendelt.

A leggyakrabban a felhasználók hasábburgonyát, gyorst és pizzát rendeltek, és mindent vittek a szénsavas üdítők. Desszertből a palacsinta és a somlói galuska vitték a prímet.

A legsűrűbb rendelési időszak a kutatás szerint az ebéd- és vacsoraidő volt, ahogy eddig mindig, de egyre többször fordul elő, hogy az éjszaka közepén rendelnek ételt.

A statisztikákon a karácsonyi lakomák és az újévi fogadalmak is meglátszanak: az ünnepi időszakok után megfigyelhető volt az egészségtudatos ételek iránti növekvő kereslet.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai