hirdetés

Nincs Pardon, Újbuda nem kegyelmez

Lakossági panaszok miatt zárja be a XI. kerületi önkormányzat a Petőfi híd budai hídfőjénél lévő két szórakozóhelyet, a Zöld Pardont (ZP) és a Café del Riót - közölte a helyi önkormányzat pénteken az MTI-vel.

hirdetés

A szórakozóhely bezárását a főváros "apolitikus" lépésnek tartja; a valódi, közismert országzászló egyébként is a belvárosi Szabadság téren állt - írta az MTI-hez eljuttatott közleményben Szűcs Somlyó Mária.

A XI. kerületi önkormányzat pénteki közleményében határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, amelyek szerint országzászló állítása miatt zárna be a két szórakozóhely. "Az önkormányzat képviselő-testülete a szórakozóhelyek megnyitása óta özönlő lakossági panaszok alapján döntött a bezárás mellett" - írták.

Az április 22-én hozott képviselő-testületi döntés értelmében mindkét szórakozóhelynek be kell zárnia, és október 31-ig át kell adniuk a területet az önkormányzatnak - emlékeztettek.

"Újbuda polgármestere nem rendelkezik mérlegelési jogkörrel az ügyben, nem dönthet szimpátia alapján" - tették hozzá azzal együtt, hogy amennyiben a szórakozóhelyek üzemeltetői találnak a kerület lakóövezetektől távol eső helyen alkalmas területet, akkor segíteni fogja a ZP és RIO újranyitását.

A Petőfi híd budai hídfőjének rendezése a költözést követően kiemelt feladat, az önkormányzat képviselő-testülete pedig úgy döntött, hogy a parkosítási munkálatokkal egy időben országzászlót is állít a területen. Az emlékhely létesítése azonban nem oka a szórakozóhelyek bezárásának - olvasható a közleményben.

Hoffmann Tamás polgármester a napokban személyes találkozón Tarlós István főpolgármestert is tájékoztatja majd az ügy részleteiről - írták.

Tarlós István egy más témában tartott pénteki sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre azt mondta, informálódott a Zöld Pardon ügyében, és ennek alapján azt egy "nagyon szabályosan működő", színvonalas programokat adó, az ifjúság tízezrei által látogatott szórakozóhelynek tartja, ahová a fiatalabbakat úgynevezett szülői (jóváhagyást bizonyító) kártyával engedik be. Jelezte azt is: a szórakozóhely közelében egyetemi épületek vannak, nem pedig lakások.

Saját, előző nap ismertetett véleményét megismételve azt mondta: apolitikusnak tartja a szórakozóhely bezárását. Mint fogalmazott: nem tanácsolja a XI. kerületnek, hogy ezt a lépést megtegye. (MTI)

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai