30 kiállító legjobb Olaszrizlingje

A Jásdi Borterasz és a Szent Donát Birtok szervezésében idén február másodikán, 14-18 óra között lesz Csopakon az Olaszrizling Szerintünk elnevezésű esemény, amelyen közel 30 kiállító legjobb Olaszrizlingjét lehet megkóstolni. 

Miként minden évben, a rendezvénynek idén is van központi témája: ezúttal a HegyBoroké a főszerep. A HegyBor Olaszrizlingből készül, tartalmas balatoni bor, amely a VineaBalaton (BalatonBor) második szintje, elsősorban a gasztronómia és a régiós értékesítés számára. A HegyBor a Balatoni Kör és a Rizling Generáció közös terméke, vakkóstolás útján derül ki, hogy adott évben ki jogosult Hegybor kategóriával ellátni termékét.

A HegyBorok piaci helyzetét és jelentőségét a rendezvényt megelőző napon zárt ajtók mögött vitatják meg a kiállító borászok, amelyről a szombati sajtótájékoztatón a szakma- és a sajtó képviselőit is tájkoztatják. A rendezvény előtti sajtótájékoztatón jelen lesz: Jásdi István (Jásdi Pince), Kovács Tamás (Szent Donát Birtok), Gál Péter (FM), Dobosi Győző (Dobosi Pincészet és Vendégház).

A két helyszín közötti ingázást mint minden évben idén is ingyenes transzferbusz teszi lehetővé. Idén 26 kiállító teszi tiszteletét a rendezvényen, a Balatoni régió mellett érkezik vendég az Egri, Zalai és Somlói Borvidékről is, valamint a Felvidéken található Kürt városából is. Kiállítók teljes listája:

2HA Szőlőbirtok és Pincészet

Bakó Ambrus Borászata

Borbély Családi Pincészet

Bussay Pincészet

Csiszár Család Pincészete

Dobosi Pincészet

Figula Pincészet

Gál Lajos Pincészete

Guden Kisbirtok

Gyukli Pince

Homola Pincészet

Jásdi Pince

Káli Kövek Borászat

Kasnyik Családi Pincészet

Laposa Birtok

Martinus Birtok

Pálffy Pince

Petrányi Pince

Sabar Borház

Skrabski Pince

Somlói Vándor Pince

Söptei Pincészet

Szászi Pince

Szent Donát Birtok

Villa Tolnay Bor- és Vendégház

Zelna Borászat




A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.