A fesztivál elmarad, de senki nem marad kürtöskalács nélkül

Kürtőskalács Fesztivál helyett Tematikus kürtőskalács-hétvégékkel készül az erdélyi finomság rajongóinak a Vitéz Kürtős csapata

Augusztus 15-től a Kürtőskalács Fesztivál ínyenc attrakciói az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában elevenednek meg: Glutén- és Tejmentes Hétvége, Vegán Hétvége, Ínyencségek Hétvégéje és minden, mi szem-szájnak ingere… „ néven.

Az idei évben a járványhelyzet okozta korlátozó intézkedések miatt az októberi Kürtőskalács Fesztivált ugyan nem tudják megtartani a megszokott körülmények között a szervezők, de szeretnék, ha más formában mégis találkoznának a Fesztivál különlegességeivel a kürtőskalács kedvelői.

Ezért augusztustól egészen október végéig különféle tematikus hétvégékkel örvendeztetik meg az erdélyi finomság rajongóit.

A program helyszíne pedig az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda lesz a Városligetben.”,  mondja András Tünde, a Kürtőskalács Fesztivál rendezvényigazgatója.

„Augusztus elején már szerveztünk egy GM és TM Hétvégét, glutén-, laktóz-, tejfehérje-, és tojásmentes kürtőskalácsainkkal vártuk az érdeklődőket. Mivel ez az alkalom rendkívül népszerű volt és sok pozitív visszajelzést kaptunk, arra gondoltunk, hogy idén újragondoljuk a Kürtőskalács Fesztivált, és ha mi nem is mehetünk a közönséghez, akkor házhoz hozzuk a Fesztivál különlegességeit. A GM és TM Hétvégén túl készülünk Vegán és Bio Hétvégével, Különleges Ízek és Ínyencségek Hétvégéjével és egyéb tematikus napokkal”, teszi hozzá Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezető igazgatója. 

Forrás: Just Creative


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.