Adventi Borszalon Pécsett

A Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin 2019-ben második alkalommal rendezi meg az Adventi Borszalont, ahol számos hazai és külföldi pincészet borait, mintegy 200 tételt, valamint más kiállítók termékeit (sajtokat, hústermékeket, csokoládékat, kekszeket és más helyi különlegességeket) kóstolhatnak és vásárolhatnak meg az érdeklődők. A pécsi adventi időszak legjelentősebb társasági eseményének részeként rendezik meg a Littke Palace-ban a második Zé Fesztet, egyben itt adják át a Pannon Borrégió Top5 pincészet, étterem és szálláshely díjakat is.

A Pécsi Borozó borszalonja már az első kiadásában is a legjelentősebb beltéri pécsi boros rendezvénnyé vált, amelyen 2018-ban 60 kiállító jelent meg és 450 vendég érezte jól magát. Idén közel 100 kiállító érkezését jelzik a szervezők, elsősorban a régió mutatkozik be, vagyis pécsi, villányi, szekszárdi és tolnai borászatokkal találkozhatunk nagyobb számban, de érkeznek pincészetek az ország más borvidékeiről, sőt külföldről (Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Montenegró, Románia) is.
 
Az egynapos, december 7-re tervezett rendezvényen adják át a Pannon Borrégió Top5 pincészete, étterem és szálláshelye díjakat is. A harmadik alkalommal kiosztandó elismerésekre a Pécsi Borozó olvasói és a szerkesztőség munkatársai voksolnak.
 
Az Adventi Borszalon részeként rendezik meg az idén a második Zé Fesztet, azaz a Pécsett nemesített zé-fajták (zenit, zefír, zéta, zengő, zeusz) termelőinek találkozóját, amelynek kezdeményezője és társszervezője a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete.
 
A Pécsi Borozó Adventi Borszalonját nem titkolt szándékkal a legjelentősebb vidéki, beltéri boros rendezvénnyé szeretnék fejleszteni a szervezők, ennek megfelelően évről-évre nagyobb területen, több kiállítóval és remélhetőleg egyre több vendéggel is rendezik meg, akik nem csak Pécsről és a régióból, de akár távolabbról is érkeznek. A borszalonnak helyt adó Littke Palace Látogatóközpont a pécsi pezsgőgyártás emblematikus színhelye, a nemrégiben felújított épületegyüttes és pincerendszer színvonalas és méltó helyszín.

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.