Amikor a narancs és a pezsgő egymásra talál

Fűszeres karakter, narancsjegyekkel: megérkezett a Chandon Garden Spritz a hazai topvendéglátóhelyekre. Mi az egyelőre még erősen turistamentes Vörösmarty téren kóstolhattuk.

A narancs és pezsgő találkozása pompás kísérője lehet a legforróbb hónapoknak, most pedig úgy tűnik, hogy még ezt is új szintre lehet emelni. A belvárosi Marty’s Kitchen & Bar teraszán bemutatták a nyári sláger-italok egyik nagy várományosát, az argentin Chandon pincészet nyári estékre szóló legújabb italát, amelynek megszületésével sikerült egy közös palackba zárniuk a kesernyés narancs és a pezsgő találkozását.

 

Ez egy kézműves keserű-narancs likőr, helyi termesztésű valenciai narancsokkal, gyógynövényekkel és fűszerekkel, hallhattuk az italt forgalmazó Moet Hennessy magyarországi brand menedzserétől, Szegedi Nórától.

Aki azt is elárulta, az argentínok mindezt hozzáadott ízfokozók és színezők nélkül, más spritzekhez képest feleannyi cukorral hozták létre. A végtelenül egyszerűen és gyorsan elkészíthető ital bontás után azonnal szervírozható egy kis jéggel, egy szelet naranccsal és egy darabka friss rozmaringgal. 

A Chandon Garden Spritzről még több információ:

A Garden Spritz egy kivételes argentin Chandon pezsgő és egy egyedülálló narancslikőr házasítása, amelyet gondos odafigyeléssel kizárólag a világ legjobb területeiről származó alapanyagokból állítanak elő friss valenciai narancs, gyógynövények és fűszerek feldolgozásával.

A gyártás során semmilyen mesterséges aroma vagy színezék nem kerül felhasználásra, a természetesség és a letisztult ízvilág megőrzése végett pedig fele annyi cukrot tartalmaz, mint más spritz termékek. Egy kifinomult spritz azoknak, akik az izgalmas újdonságokat keresik poharukban. A Chandon Garden Spritz a Chandon pincészet csapatának munkáját dicséri helyi kézzel válogatott szőlő és narancs felhasználásával, ritka növényekkel kiegészítve.

Ízében visszaköszön a fűszeres karakter, a lendületes narancsjegy, valamint az intenzív citrusosság, amely egyensúlyban van az édes jegyekkel. Minden kortyot kesernyés aromák zárnak, kivételes harmóniát teremtve az érdes ízkarakterrel, a következő kortyra ösztönözve.

Forrás: Turizmus Online


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.