Auguszt 150!

Félre értés ne essék: nem a képen látható derék cukrászmester, Auguszt József 150 éves, hanem imádott helye, a Fény utcai cukrászda ünnepli alapításának dátumát.

A születésnapra egy, az Auguszt család történetét bemutató kamarakiállítással tiszteleg felmenőik, a dinasztia első 3 generációja előtt a mostani nemzedék.

A kiállítással egybekötött születésnapi ünnepen a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (MKVM) igazgatója, Kiss Imre köszöntő szavai után Auguszt József mesélt családja történetéről, majd Auguszt Ibolya az évfordulóra kreált desszertújdonságokat mutatta be, amelyet három gyerekükről - Olivérről, Apollóniáról és Abigélről - neveztek el. Sőt, született még egy sütemény, amelyik fiúk, Olivér 8 hónapos kisfia után az Edvárd Jonatán nevet kapta.

Mint Ibolya a családias hangulatú ünnepen elmondta, mindegyik desszert olyan összetevőkből áll, amelyek az adott gyerek kedvencei. Kívételt képez ez alól persze Jonatán sütije, hiszen esetében még nem lehet tudni, mit szeret igazán, így hát ő el is pityeredett a jeles ünnep közepette. Nyilván azt siratta előre, ami előtte mind az öt Auguszt-generáció jussa: a cukrászdinasztia alapító Elek kívételével szinte senki nem akart e családban cukrász lenni, ennek ellenére mégis mindenki cukrász lett.

Íme, a négy új tányérdesszert:

És Jonatán: fahéjas fehércsokoládé mousse, karamellizált almaragu, dulce de leche tükörbevonat, mogyorós ropogóssal.

Az évfordulóra készült egy új tortakreáció is, amely az A150 nevet kapta. 

 

 

 

 

 

Forrás: Auguszt Cukrászda


Rekordszámú nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyre

Rekordszámú nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyre 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Horvátország feloldja a száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét

Horvátország feloldja a száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét 

Horvátország feloldja a ragadós száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét, de további rendelkezéseket vezet be a kockázatok megelőzése érdekében.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.