hirdetés

Auguszt 150!

Félre értés ne essék: nem a képen látható derék cukrászmester, Auguszt József 150 éves, hanem imádott helye, a Fény utcai cukrászda ünnepli alapításának dátumát.

hirdetés

A150: olívaolajos, citromos piskóta, tahini mousse, fügeragu, szezámmagos tahini bevonat
A150: olívaolajos, citromos piskóta, tahini mousse, fügeragu, szezámmagos tahini bevonat

A születésnapra egy, az Auguszt család történetét bemutató kamarakiállítással tiszteleg felmenőik, a dinasztia első 3 generációja előtt a mostani nemzedék.

A kiállítással egybekötött születésnapi ünnepen a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (MKVM) igazgatója, Kiss Imre köszöntő szavai után Auguszt József mesélt családja történetéről, majd Auguszt Ibolya az évfordulóra kreált desszertújdonságokat mutatta be, amelyet három gyerekükről - Olivérről, Apollóniáról és Abigélről - neveztek el. Sőt, született még egy sütemény, amelyik fiúk, Olivér 8 hónapos kisfia után az Edvárd Jonatán nevet kapta.

Mint Ibolya a családias hangulatú ünnepen elmondta, mindegyik desszert olyan összetevőkből áll, amelyek az adott gyerek kedvencei. Kívételt képez ez alól persze Jonatán sütije, hiszen esetében még nem lehet tudni, mit szeret igazán, így hát ő el is pityeredett a jeles ünnep közepette. Nyilván azt siratta előre, ami előtte mind az öt Auguszt-generáció jussa: a cukrászdinasztia alapító Elek kívételével szinte senki nem akart e családban cukrász lenni, ennek ellenére mégis mindenki cukrász lett.

Íme, a négy új tányérdesszert:

Olivér: fehér csokoládés Mangó mousse, étcsokoládé mousse és szárított csokoládé mousse
Olivér: fehér csokoládés Mangó mousse, étcsokoládé mousse és szárított csokoládé mousse

Apollónia: étcsokoládé mousse-szal töltött étcsokigömb, sáfrányos sárgabarack ragu, szezámmagos korall
Apollónia: étcsokoládé mousse-szal töltött étcsokigömb, sáfrányos sárgabarack ragu, szezámmagos korall

Abigél: banán mousse, tejcsokoládé zselé, karamellizált banán, maracuja kaviár és kakaómorzsa
Abigél: banán mousse, tejcsokoládé zselé, karamellizált banán, maracuja kaviár és kakaómorzsa

És Jonatán: fahéjas fehércsokoládé mousse, karamellizált almaragu, dulce de leche tükörbevonat, mogyorós ropogóssal.

Az évfordulóra készült egy új tortakreáció is, amely az A150 nevet kapta. 

 

 

 

 

 

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Auguszt Cukrászda)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Az új szabályokat figyelembe véve változnak-e Önöknél az árak?

Kiadónk társoldalai