Auguszt 150!

Félre értés ne essék: nem a képen látható derék cukrászmester, Auguszt József 150 éves, hanem imádott helye, a Fény utcai cukrászda ünnepli alapításának dátumát.

A születésnapra egy, az Auguszt család történetét bemutató kamarakiállítással tiszteleg felmenőik, a dinasztia első 3 generációja előtt a mostani nemzedék.

A kiállítással egybekötött születésnapi ünnepen a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (MKVM) igazgatója, Kiss Imre köszöntő szavai után Auguszt József mesélt családja történetéről, majd Auguszt Ibolya az évfordulóra kreált desszertújdonságokat mutatta be, amelyet három gyerekükről - Olivérről, Apollóniáról és Abigélről - neveztek el. Sőt, született még egy sütemény, amelyik fiúk, Olivér 8 hónapos kisfia után az Edvárd Jonatán nevet kapta.

Mint Ibolya a családias hangulatú ünnepen elmondta, mindegyik desszert olyan összetevőkből áll, amelyek az adott gyerek kedvencei. Kívételt képez ez alól persze Jonatán sütije, hiszen esetében még nem lehet tudni, mit szeret igazán, így hát ő el is pityeredett a jeles ünnep közepette. Nyilván azt siratta előre, ami előtte mind az öt Auguszt-generáció jussa: a cukrászdinasztia alapító Elek kívételével szinte senki nem akart e családban cukrász lenni, ennek ellenére mégis mindenki cukrász lett.

Íme, a négy új tányérdesszert:

És Jonatán: fahéjas fehércsokoládé mousse, karamellizált almaragu, dulce de leche tükörbevonat, mogyorós ropogóssal.

Az évfordulóra készült egy új tortakreáció is, amely az A150 nevet kapta. 

 

 

 

 

 

Forrás: Auguszt Cukrászda


Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?