Az árpa az új kakaó

Elkészült a kakaómentes csokoládéalternatíva, amelynek ráadásul jóval kisebb az ökológiai lábnyoma, mint a kakaótartalmúnak. Hamarosan meg is lehet vásárolni.

Egy régóta használatos erjesztési eljárás segítségével gyárt kakaómentes „csokoládét” egy WNWN (ejtsd: win-win) nevű londoni startup - írja a Store Insider.

A cég specialitásának alapját egy bizonyos árpaszubsztrátum képezi, amely egy meghatározott baktériumkombináció alkalmazása mellett, fermentáció útján barna pasztává alakul. Ezzel a manőverrel a gyártó a kakaóbabok meghéjazásának és megpörkölésének mozzanatait egyaránt átugorja. A további lépések mindazonáltal a hagyományos csokoládé gyártásának fázisaival már megegyeznek, vagyis a massza először melanzsőrbe (keverő-gyúró berendezés), majd pedig öntőmintákba kerül.

Forrás: WNWN

Az új termék erényei között szerepel, hogy előállítása a valódi csokoládéénál 80 százalékkal kevesebb szén-dioxid-kibocsátással jár, illetve, hogy a nyersanyagának előállítása etikailag kifogásolhatatlan körülmények között (értsd: garantáltan gyermekmunkamentesen) zajlik.

Ha ez nem volna elég, az édesség vegán, koffein-, glutén- és pálmaolajmentes, illetve a „konkurenciánál” kevesebb cukrot tartalmaz.

A WNWN műcsokoládéja május 18-ától kezdődően kizárólag a vállalat honlapján keresztül, dobozonként 10 angol fontos áron válik elérhetővé.


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.