Az Emirates járatain is hódít a veganuár

A légitársaság járatain a leggyakrabban kért különleges ételek közé tartoznak a növényi alapú fogások, a veganuár (a vegán étrendet népszerűsítő globális mozgalom, amely minden év januárjában zajlik) alatt pedig megnő a kereslet ezen ételek iránt. A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága 2021 januárjában más hónapokhoz képest közel 10%-kal több vegán ételt szolgált fel járatain, és 2022-ben ugyanez a tendencia figyelhető meg.

Az Emirates vegán kínálata több mint 170 ételből áll, amelyeket díjnyertes szakácsok és táplálkozási szakértők csapata alkotott. A légitársaság járatain a regionális ihletésű konyha hagyományaihoz híven olyan ételeket szolgálnak fel, amelyek ízvilágát az indulási vagy célvárosok ihlették. A légitársaság olyan vegán ínyencségekkel kényezteti utasait a repülés ideje alatt, mint a grillezett zöldséges crêpes spenóttal és paradicsomos concasséval, vagy a mediterrán zöldséges ravioli, és tagine zöldségek kuszkusszal. A növényi alapú desszertek között pedig olyan finomságok találhatóak, mint a kókuszkrémmel tálalt karamellás sült rizs, valamint az ananász pomelóval és gyömbérsziruppal. Ezek mellett reggelire akár kókuszos zab- és chiapuding is kérhető, mangó- és maracujás gyümölcskompóttal tálalva.

A prémium utasok a légitársaság dubaji várótermeiben is kóstolhatnak növényi alapú finomságokat. Olyan vegán fogásokat találnak, mint a vietnami rizspapírtekercsek enyhén fűszeres ecetes mártogatóssal, vagy a vegán húspogácsából készített Green Burger rukkolával. A Business Class utasai pedig a quinoa tabbouleh, vagy a zöldség- és fehérbableves ízeit élvezhetik, de a prémium Lounge különlegességei között szerepel a vegán marinált tofu is. A különleges ételek mellett a váróteremben egészséges vegán saláták, például vegán meditárran saláta, is választhatók.

Az utazók a társaság valamennyi járatán és minden utasosztályon az indulás előtt 24 órával igényelhetik a vegán ételeket, a legnagyobb forgalmú útvonalakon pedig a növényi alapú ételek a fő menüválaszték részét képezik.

Forrás: Flow pr / Store Insider


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.