hirdetés

Banánlevélbe csomagolva - műanyag helyett

Becsélesek szerint Vietnám a negyedik az óceáni műanyaghulladékért felelős országok között. Felcsillant a remény, hogy ez megváltozzon: Vietnámi szupermarketek átvettek egy thai kezdeményezést, hogy alternatív csomagoló anyagként banán levelet használjanak.

hirdetés

A thaiföldi Chiangmaiban a Rimpingszupermarket kerdeményezése -hogy műanyag helyett banánlevelet használjanak csomagolóanyagként- kikerült a közösségi média felületekre és óriási sikert aratott. Erre figyeltek fel a Vietnami cégek is:  több nagy áruházlánc elkezett kísérletezni a a banán levéllel, mint alternatív csomagoló anyagal. Ilyen volt a Lotte Mart, Saigon Coop és a Big C.

forrás: nextshark.com

Egy VnExpress interjúban a Lotte Mart lánc képviselője elmondta, hogy még a tesztelési fázisban vannak, de nagyon hamar szeretnék országszerte lecserélni a műanyag csomagolást.

Egy helyi vásárló, Hoa a következőket mondta: "mikor meglátom, hogy a zöldségek ezekbe a gyönyörű banán levelekbe vannak csomagolva sokkal szívesebben veszek nagyobb adagot. Szerintem ez az új kezdeményezés segíteni fogja a helyieket a tudatosabb környezetvédelemben"A banánlevelet zöldségek és gyümölcsök mellett a friss hús csomagolására is szeretnék használni. De ez még a jövő zneéje.

(forrás: NextShark)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hazánk július 1-jétől a többi tagállamhoz hasonlóan szabad beutazást biztosít az uniós COVID-igazolással érkező külföldieknek. Ön szerint ez elindíthatja a nyárra a beutazást?

Kiadónk társoldalai