Banánlevélbe csomagolva - műanyag helyett

Becsélesek szerint Vietnám a negyedik az óceáni műanyaghulladékért felelős országok között. Felcsillant a remény, hogy ez megváltozzon: Vietnámi szupermarketek átvettek egy thai kezdeményezést, hogy alternatív csomagoló anyagként banán levelet használjanak.

A thaiföldi Chiangmaiban a Rimpingszupermarket kerdeményezése -hogy műanyag helyett banánlevelet használjanak csomagolóanyagként- kikerült a közösségi média felületekre és óriási sikert aratott. Erre figyeltek fel a Vietnami cégek is:  több nagy áruházlánc elkezett kísérletezni a a banán levéllel, mint alternatív csomagoló anyagal. Ilyen volt a Lotte Mart, Saigon Coop és a Big C.

Egy VnExpress interjúban a Lotte Mart lánc képviselője elmondta, hogy még a tesztelési fázisban vannak, de nagyon hamar szeretnék országszerte lecserélni a műanyag csomagolást.

Egy helyi vásárló, Hoa a következőket mondta: "mikor meglátom, hogy a zöldségek ezekbe a gyönyörű banán levelekbe vannak csomagolva sokkal szívesebben veszek nagyobb adagot. Szerintem ez az új kezdeményezés segíteni fogja a helyieket a tudatosabb környezetvédelemben"A banánlevelet zöldségek és gyümölcsök mellett a friss hús csomagolására is szeretnék használni. De ez még a jövő zneéje.

Forrás: NextShark


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.