De mi lehet az az Atelier?

Tökéletes minőség, harmónia és innováció: alapvető követelmények a nemzetközi csúcsgasztronómia legnagyobb presztízsű rendezvényén, a Bocuse d’Or-on. A Nespresso ugyanezen értékeket tartja szem előtt kiváló minőségű kávéinak megalkotása és a legkifinomultabb kávéélmény biztosítása érdekében, ezért vált a lyoni séfverseny hivatalos kávépartnerévé 2008-ban.

Az elmúlt években a kávékultúra és a fine dining megannyi szálon fonódott össze: a Nespresso számos gasztronómiai rendezvényen volt jelen, melyek során több neves séf használta a Nespresso Grand Cru kávéit alkotásaiban.

A nemzetközi együttműködés folytatásaként 2015. novemberétől a Nespresso a Magyar Bocuse d’Or Akadémia arany fokozatú támogatójává lépett elő.

A csúcsgasztronómia azonban ma már nem csak a séfeket vagy a szakma képviselőit mozgatja meg,  hanem számtalan laikus érdeklődőt is vonz. A prémium kávé és a csúcsgasztronómia egyesítésével a Nespresso egy olyan rendezvényt honosított meg „Atelier” név alatt, amely lehetőséget ad arra, hogy a vendégek testközelből tapasztalhassák meg a gasztronómia új dimenzióját.

A résztvevők lehetőséget kapnak, hogy elismert séfek társaságában sajátítsanak el professzionális trükköket és szakmai fogásokat, illetve kifinomult recepteket készítsenek el és kóstoljanak meg. A vendégek természetesen nem csak az ételek, hanem a borpárosítások és a kávék világában is elmerülhetnek, mindezt egy páratlan környezetben.

A budapesti Nespresso Atelier rendezvény április 27-én kerül megrendezésre a Kopaszi gáton, az Öbölház Rendezvényközpontban. Az exkluzív eseményre Nespresso Club tagok, a Nespresso online nyereményjátékának nyertesei, VIP vendégek, a média képviselői, illetve bloggerek kapnak meghívást.

{youtube|id=ZVovDZfP8x4|width=550|height=200}

A rendezvényt 3 különleges kávépillanat köré szervezik: a brunch, az ebéd, illetve a vacsora keretén belül különleges érzékszervi élményekkel és Grand Cru kávék felhasználásával készült fogásokkal várják a vendégeket.

Az esemény során három hazai elismert séf, egy cukrász, egy sommelier és egy barista szakértelme egyesül a Nespresso kávészakértelmével, ennek az egyedülálló kombinációnak az eredményét élvezhetik a vendégek a nap során. A résztvevők közreműködésével a nap folyamán közel 500 fogást készítenek el séfjeink, kávészakértőink pedig több mint 200 kávékoktéllal gondoskodnak a felejthetetlen Nespresso Atelier élményről.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.