Dzsungelrock Budán

Adott a rock összes kelléke, sok-sok élő zölddel, mozgalmas, tágas térrel, indusztriális stílusban, elegáns berendezéssel, vagány, de egyszersmind minőségi étel- és borkínálattal. A Spíler Budát kóstoltuk.

A lokáció telitalálat: a hegyvidéken élő budai lakosok és a környéken dolgozók tényleg csak maximum a MOM Parkig jutnak el, onnantól számukra valahogy megáll a világ. Épp ennek okán tökéletes találkozási pont, egy laza gasztrohely nyílt számukra a bevásárlóközpont bejárati szintjén december végén: a Spíler Buda, a Zsidai Gasztronómiai Csoport legújabb tagja.

18-22 fő szolgálja ki a gyakorlatilag egész nap érkező vendégeket, akiknek összetételére jellemző, hogy alapvetően  hazánk fiai, lányai. Hétvégeken - péntek-szombat este - a baráti társaságoké a főszerep, a vasárnap déli nyitva tartás során főként gyerekes családok keresik fel a legifjabb Spílert.

Magyar alapanyagokból készülnek a burgerek, ausztrál, argentín, amerikai húsokból sütik a konyhán a prémium kategóriás steakeket, újvilági borokat (a ház bora is egy ausztrál rozé) kínálnak hozzá. A burger fogy leginkább - egy-egy pénteki vagy szombat este 30-40 adag is kikerül belőle a vendégek elé.

A hely alaprajza és kialakítása is különleges, nemcsak kínálata: egy kávézó volt itt korábban, meg egy folyton szeles árkádsor, ebből a kettőből együtt alakítoták ki Royék - Bara Ákos belső építésszel közösen - azt a csupa üveg, mindössze egy főfallal rendelkező, játékos vendégteret, ahol az izgalmasan pirosra festett bárpult éppoly hangsúlyos szerepet kap, akárcsak a sok élő zölddel tartkított, kényelmes bőrkanapékkal, jópofa lámpákkal, és különféle, kicsit a Hard Rock Cafék stílusára hajazó zeneszerszámokkal felvértezett, pozitív hangulatot árasztó belső tér. Ahol persze folyton szól a rock, a felszolgálók figyelmesek, az ételek magas minőségűek -  áruk magasabb, mint a Gozsdu-udvar spílerei esetében -, és az italok is mind azt szolgálják, amit az egész étterem sugall: élményt adni, de nem görcsösen, és kimódoltan, hanem hogy lazán, jó hangulatban töltsön itt el akár pár órát a vendég. 

Íme, néhány finom falat:

 


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?