hirdetés

Dzsungelrock Budán

Adott a rock összes kelléke, sok-sok élő zölddel, mozgalmas, tágas térrel, indusztriális stílusban, elegáns berendezéssel, vagány, de egyszersmind minőségi étel- és borkínálattal. A Spíler Budát kóstoltuk.

hirdetés

A lokáció telitalálat: a hegyvidéken élő budai lakosok és a környéken dolgozók tényleg csak maximum a MOM Parkig jutnak el, onnantól számukra valahogy megáll a világ. Épp ennek okán tökéletes találkozási pont, egy laza gasztrohely nyílt számukra a bevásárlóközpont bejárati szintjén december végén: a Spíler Buda, a Zsidai Gasztronómiai Csoport legújabb tagja.

18-22 fő szolgálja ki a gyakorlatilag egész nap érkező vendégeket, akiknek összetételére jellemző, hogy alapvetően  hazánk fiai, lányai. Hétvégeken - péntek-szombat este - a baráti társaságoké a főszerep, a vasárnap déli nyitva tartás során főként gyerekes családok keresik fel a legifjabb Spílert.

Magyar alapanyagokból készülnek a burgerek, ausztrál, argentín, amerikai húsokból sütik a konyhán a prémium kategóriás steakeket, újvilági borokat (a ház bora is egy ausztrál rozé) kínálnak hozzá. A burger fogy leginkább - egy-egy pénteki vagy szombat este 30-40 adag is kikerül belőle a vendégek elé.

A hely alaprajza és kialakítása is különleges, nemcsak kínálata: egy kávézó volt itt korábban, meg egy folyton szeles árkádsor, ebből a kettőből együtt alakítoták ki Royék - Bara Ákos belső építésszel közösen - azt a csupa üveg, mindössze egy főfallal rendelkező, játékos vendégteret, ahol az izgalmasan pirosra festett bárpult éppoly hangsúlyos szerepet kap, akárcsak a sok élő zölddel tartkított, kényelmes bőrkanapékkal, jópofa lámpákkal, és különféle, kicsit a Hard Rock Cafék stílusára hajazó zeneszerszámokkal felvértezett, pozitív hangulatot árasztó belső tér. Ahol persze folyton szól a rock, a felszolgálók figyelmesek, az ételek magas minőségűek -  áruk magasabb, mint a Gozsdu-udvar spílerei esetében -, és az italok is mind azt szolgálják, amit az egész étterem sugall: élményt adni, de nem görcsösen, és kimódoltan, hanem hogy lazán, jó hangulatban töltsön itt el akár pár órát a vendég. 

Íme, néhány finom falat:

 

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy érinti a vállalkozásukat a februárban bevezetésre kerülő új SZÉP-kártya rendelet, amely már élelmiszervásárlást is engedélyez?

Kiadónk társoldalai