hirdetés

Defektes almából hoznak létre édesítőszert

Mondjuk elég kézenfekvő ötlet.

hirdetés

Természetes mesterséges édesítőt bocsát egyelőre csak a B2B piacra (értsd: élelmiszergyártók számára) egy Fooditive nevű holland startup.

A terméket almákból és körtékből extrahált fruktózból állítják elő. A gyümölcsökből egy különleges erjesztési eljárás során vonják ki az alapanyagot. A felhasznált terményeket holland gazdák szállítják be a készítmény előállításához. Az így beszerzett gyümölcsök általában „testi hibásak”, vagyis egyébként is a termelők nyakán maradnának.


A startupot egy Moayad Abushokhedim nevű élelmiszertudós alapította. A társaság gyártmányai között szerepel még például egy hulladék sárgarépa alapú tartósítószer is, amely főleg levesek, szószok és pékáruk szavatosságának meghosszabbítására alkalmazható. A cég kínálatából bizonyos, banánhéjból készült sűrítőanyagok és krumplikivonatból előállított emulgeálószerek sem hiányoznak.

Ami azt illeti, nem biztos, hogy a termékek mostmár örökre kizárólag vállalatok számára lesznek elérhetőek. A Fooditive honlapja szerint például hamarosan online is meg lehet rendelni a készítményeket, ami bizakodással töltheti el a lakossági fogyasztókat. 

(forrás: Store insider)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol, a határzár valóban egy hónapig tart?

Kiadónk társoldalai