Ekkor szorítson a magyar csapatnak a Bocuse d'Or-on!

17 ország vesz részt a Bocuse d'Or Europe-on Tallinban, október 15-16 között, köztük mi is.

Október 15-16-án, két napon át  17 európai szakács vesz részt az Észtország-beli Tallinnban, a Bocuse d'Or Europe-ban, hogy kvalifikálja magát a döntőre, amelyre a szokásos helyszínen, a franciaországi Lyonban, 2021. június 1–2-én, Lyonban kerül sor. A verseny tiszteletbeli elnöke ezúttal Clare Smyth brit kulináris sztárszakács lesz.

Az idei tiszteletbeli elnökasszonyról: 

Clare Smyth 2017 augusztusában nyitotta meg első önálló éttermét, a Core-ot. Alig nyolc hónappal a nyitás után a helyet a GQ Food and Drink Awards legjobb éttermének, Clare-t pedig a világ 50 legjobb éttermén belül a világ legjobb női szakácsának minősítették. Májusban Clare volt az, aki elkészítette a Meghan és Harry királyi esküvő privát esküvőjén a menüt, megalapozva ezzel hírnevét hazájában. "Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Bocuse d'Or Europe tiszteletbeli elnökévé választottak, hiszen ez a verseny Európa-szerte a legjobb fiatal szakácsok tudásának versenye", mondja Clare Smyth. "Nagyon várom az európai döntőt Tallinban, és alig várom, hogy megnézhessem a várost is", tette hozzá.

És most, hogy megismertük a közelgő európai viadal tiszteletbeli elnökét, jöjjön a legfontosabb, hiszen közzé tesszük a listát, miszerint melyik csapat mikor léphet majd "pályára", mikor kezdhet főzni, és mikor kell kikerülnie a konyháról a nemzetközi zsűri elé versenymunkáiknak:

 

Thursday 15th October :

 

Kitchen

Countries

Start

Plate Theme

Platter Theme

1

Spain

08:30

13:30

14:05

2

Netherlands

08:40

13:40

14:15

3

Turkey

08:50

13:50

14:25

4

Iceland

09:00

14:00

14:35

5

Estonia

09:10

14:10

14:45

6

Denmark

09:20

14:20

14:55

7

Sweden

09:30

14:30

15:05

8

Georgia

09:40

14:40

15:15

9

Poland

09:50

14:50

15:25

 

Friday 16th October :

 

Kitchen

Countries

Start

Plate Theme

Platter Theme

1

Latvia

08:30

13:30

14:05

2

Hungary

08:40

13:40

14:15

3

Finland

08:50

13:50

14:25

4

France

09:00

14:00

14:35

5

Switzerland

09:10

14:10

14:45

6

Italy

09:20

14:20

14:55

7

Russia

09:30

14:30

15:05

8

Norway

09:40

14:40

15:15

Forrás: Bocuse d'Or

Forrás: Turizmus Online


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.