Ekkor szorítson a magyar csapatnak a Bocuse d'Or-on!

17 ország vesz részt a Bocuse d'Or Europe-on Tallinban, október 15-16 között, köztük mi is.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Október 15-16-án, két napon át  17 európai szakács vesz részt az Észtország-beli Tallinnban, a Bocuse d'Or Europe-ban, hogy kvalifikálja magát a döntőre, amelyre a szokásos helyszínen, a franciaországi Lyonban, 2021. június 1–2-én, Lyonban kerül sor. A verseny tiszteletbeli elnöke ezúttal Clare Smyth brit kulináris sztárszakács lesz.

Az idei tiszteletbeli elnökasszonyról: 

Clare Smyth 2017 augusztusában nyitotta meg első önálló éttermét, a Core-ot. Alig nyolc hónappal a nyitás után a helyet a GQ Food and Drink Awards legjobb éttermének, Clare-t pedig a világ 50 legjobb éttermén belül a világ legjobb női szakácsának minősítették. Májusban Clare volt az, aki elkészítette a Meghan és Harry királyi esküvő privát esküvőjén a menüt, megalapozva ezzel hírnevét hazájában. "Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Bocuse d'Or Europe tiszteletbeli elnökévé választottak, hiszen ez a verseny Európa-szerte a legjobb fiatal szakácsok tudásának versenye", mondja Clare Smyth. "Nagyon várom az európai döntőt Tallinban, és alig várom, hogy megnézhessem a várost is", tette hozzá.

És most, hogy megismertük a közelgő európai viadal tiszteletbeli elnökét, jöjjön a legfontosabb, hiszen közzé tesszük a listát, miszerint melyik csapat mikor léphet majd "pályára", mikor kezdhet főzni, és mikor kell kikerülnie a konyháról a nemzetközi zsűri elé versenymunkáiknak:

 

Thursday 15th October :

 

Kitchen

Countries

Start

Plate Theme

Platter Theme

1

Spain

08:30

13:30

14:05

2

Netherlands

08:40

13:40

14:15

3

Turkey

08:50

13:50

14:25

4

Iceland

09:00

14:00

14:35

5

Estonia

09:10

14:10

14:45

6

Denmark

09:20

14:20

14:55

7

Sweden

09:30

14:30

15:05

8

Georgia

09:40

14:40

15:15

9

Poland

09:50

14:50

15:25

 

Friday 16th October :

 

Kitchen

Countries

Start

Plate Theme

Platter Theme

1

Latvia

08:30

13:30

14:05

2

Hungary

08:40

13:40

14:15

3

Finland

08:50

13:50

14:25

4

France

09:00

14:00

14:35

5

Switzerland

09:10

14:10

14:45

6

Italy

09:20

14:20

14:55

7

Russia

09:30

14:30

15:05

8

Norway

09:40

14:40

15:15

Forrás: Bocuse d'Or

Forrás: Turizmus Online


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.