hirdetés

Ételkiszállítás Dubajban

Dubaj világhírű sokszor sztárszakácsokkal dolgozó éttermeiről. Az elmúlt hónapokban azonban inkább a házhozszállítás iránt nőtt meg az igény.

hirdetés

Dubaj az a város, ahol a mosodai szolgáltatástól kezdve a tejeskávénkig mindent házhoz lehet rendelni, számol be az euronews.com tudósítása.

Az Egyesült Arab Emírségek élelmiszer- és italpiaca 10.8 milliárd euró értékű. Ez magába foglalja az éttermeket, a szállodákat és a házhozszállítási szolgáltatásokat. A dubaji okostelefon-felhasználók 60 százaléka rendelkezik élelmiszerekkel kapcsolatos alkalmazással, és felük aktívan használja is. A népszerűség növekedésével a fogyasztók elé hatalmas választék tárul étrend-tervekből, friss, pontosan kimért tápanyagtartalmú ételekkel, amelyeket a bejárati ajtóig szállítanak naponta.

pixabay.com
pixabay.com
 

A Root'D vegán étel-előfizetési szolgáltatás novemberben indult, és már több mint 100 felhasználója van. "Láttuk, hogy nő azoknak a fogyasztóknak a száma, akik legalább néhány hétig a növényi alapanyagok mellett döntenek, hogy méregtelenítsék szervezetüket az állati eredetű termékektől. Szerintem ennek oka az, hogy rengeteg információt kapnak az egyes összetevők elhagyásában rejlő egészségügyi előnyökről, ezért próbálják ki a vegán ételeket", véli a Root'D alapítója, Roy Koyess.  

"Az embereknek általában öt-hat olyan recept van a repertoárjában, amelyet gyermekkoruktól kezdve vagy saját háztartásukban főztek. Van, hogy ez kicsit ismétlődik. Szóval, az általunk kínált receptekben egyrészt benne van a felfedezés öröme, a tudat, hogy minden héten felfedezel valami újat, de szembejönnek a régi ismerősök is. Egyébként mi inkább a hétköznapokra fókuszálunk. Vagyis hétvégén még mindig bőven van lehetőség saját ötletek elkészítésére", magyarázza Olivia Manner, a Hello Chef alapítója. A cég az ételek pontosan kiporciózott hozzávalóit szállítja házhoz, az elkészítés már az előfizető dolga.

A koronavírus-járvány alatt sok étterem újított, és egyre nagyobb kereslettel szembesültek a minimális érintkezést követelő, vagy teljesen érintkezésmentes szállítás iránt.

Ami a dolog hosszú távú jövedelmezőségét illeti, sok a szkeptikus. Az viszont tagadhatatlan, hogy a dubajiak trendi és egészséges életmódot és étrendet megkövetelő életstílusa hatékony mozgatórugó.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Az eddigi foglalási adatok alapján hogy látják az idei évet?

Partnerünk