Ez a Champagne és Pezsgő Világbajnokság legjobb magyar pezsgője

Kihirdették Londonban a Champagne és Pezsgő Világbajnokság (CSWWC) nagydíjait: a mindössze 14 nemzeti bajnok között a somlói Kreinbacher Birtok is szerepel, az abszolút világbajnok pedig a Dom Pérignon Vintage 2004 Magnum champagne lett.

A zsűri harmadik alkalommal választott Kreinbachert a legjobb magyar pezsgőnek, ezúttal a Brut Classic 2015 Magnum érdemelte ki a trófeát - emlékeztet a somlói birtok által az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény.

A Pannonhalmi Főapátsághoz kötődő, partiumi Carassia - Kárászteleki Pezsgőpincészet szintén nemzeti bajnok címet nyert: a Carassia Classic Brut lett a legjobb romániai pezsgő a nemzetközi zsűri értékelése szerint.
A világ legjelentősebb pezsgőversenyeként számon tartott CSWWC zsűrije minden évben az aranyérmesek közül választja ki a legkiemelkedőbb tételeket. A hétfő esti londoni díjátadó gálán ezúttal rekordszámú nagydíjat adtak át a kategóriagyőztes címektől a világbajnoki trófeákig: a világ szinte minden pontjáról beküldött pezsgők között 9 világbajnokot, 14 nemzeti bajnokot és 11 regionális győztest hirdettek.
A Kreinbacher aranyérmes Brut Classic 2015 Magnum pezsgője további két Best in Class címet is kiérdemelt, mint a legjobb magyar évjáratos brut és a legjobb magyar magnum pezsgő. A furmint és chardonnay házasításából készített, magnum (1,5 literes) palackban érlelt tétel a pincészet értékelése szerint újabb példa arra, hogy a magnum palackban még szebben fejlődik és érlelődik a pezsgő.
A CSWWC 2019 abszolút világbajnoki trófeát a Dom Pérignon 2004-es Magnum kiadása kapta. A francia Champagne régió mellett Olaszország is kiemelkedő eredményekkel zárta a versenyt: olasz pezsgők öt kategóriában, champagne-i tételek három kategóriában hoztak el világbajnoki címet.
A különdíjak közül a zsűri kedvencének járó Chairman's Trophy-t a Champagne Palmer & Co vehette át, az Év Pezsgőpincészete ismét a Ferrari lett az olaszországi TrentoDOC régióból, a Rising Star különdíjjal pedig ezúttal a bulgáriai Midalidare pincészetet jutalmazták.


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.