hirdetés

Ezek voltak 2019 trendi ételei

Az egyik legnagyobb amerikai ételrendelő és -kiszállító cég, a Grubhub a hozzá befutott igények alapján idén is közzétette éves listáját - írja a Magyar Konyha.

hirdetés

A Grubhub nevű online platform 2019-ben is kiadta szokásos, Year in Food jelentését, amely a hozzá befutó, több tízmillió rendelés alapján összegzi a mögöttünk álló év legfontosabb ételtrendjeit.

A mintegy 21 millió felhasználóval büszkélkedő, chicagói székhelyű internetes piactér szerint az idei kétségkívül a növényi alapú élelmiszerek éve volt Amerikában.

Ahhoz, hogy kiderüljön, 2019-ben melyek voltak az év ételei, a Grubhub összehasonlította a 2019-es és a 2018-as  rendelési adatokat, amelyekből kiszámította, melyik fogás népszerűsége növekedett leginkább az elmúlt 12 hónap alatt.

Idén a karfiolpizza bizonyult a legmenőbbnek: az étel népszerűsége mintegy 650%-kal nőtt tavalyhoz képest. Ha mindez nem lenne elég, a TOP10-es listából jól látszik, hogy a vegetáriánus, illetve vegánbarát ételváltozatok gyakorlatilag taroltak ebben az évben:

    Karfiolpizza (650%)
    Fűszeres kelbimbó (622%)
    Portobello gombás empanada/pite (601%)
    Feketebabos-édesburgonyás taco (513%)
    Sertés miso ramen (413%)
    Csirkeburger (318%)
    Csontleves (298%)
    Barnacukros bubble tea (281%)
    Vegán pad thai (280%)
    Impossible (húsalternatívával készülő) burger (203%)
Tavaly a tízes listán még csupán három növényi alapú étel kapott helyett.

A jelentésből kiderül, hogy 2019-ben a vegán rendelések mindösszesen 27 százalékot javítottak az előző évhez képest, s a Grubhub listázta a legnagyobb növekedést produkáló húshelyettesítő ételeket is, ezek:

    Impossible burger
    Feketebab burger
    Tofu
    Gombaburger
    Jackfruit

Habár a jelentés Amerika kedvenceiről szól, s a fenti listák némely eleme a magyar fülnek és szájnak még meglehetősen ismeretlen lehet, de kevés a kétségünk, hogy a következő hónapokban egyre többükkel, egyre szélesebb körben találkozhatunk majd itthon is. S bár nekünk az érdekességen kívül nem jelent túl sokat, a tengerentúli felhasználók biztosan szívesen böngészik az USA egyes államait, régióit elemző részeket, amelyekből például az is kiderül, mely államok a leginkább (New York, Kalifornia, Nevada, Oregon és Pennsylvania), illetve a legkevésbé (Indiana, Iowa, Észak-Karolina, Missouri és Idaho) barátai a vegán ételeknek.

A Grubhub éves jelentése természetesen nem csak a növényi alapú étkezésről szól – rangsorolják például a legnépszerűbb éjszakai rendeléseket, vagy az évtized ételeit is, illetve sokat tudhatunk meg az egyes régiók felhasználóinak rendelési szokásairól is.

(forrás: Magyar Konyha)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai