Fehér tálca, barna tálca Veszprémben

Különös módját választotta egy veszprémi vendéglátóhely, hogy megkülönböztesse beoltott és vakcinával még nem rendelkező vendégeit.

A Historia Hangvilla Étterem a legnagyobb közösségi oldalon jelentette be hétfőn, hogy keddtől újranyit, adta hírül a Veszprém megyei hírportál, a veol.hu.

Az étterem bejegyzésben azt is leírták, annak érdekében, hogy megfeleljenek a jogszabályoknak, azt kérik vendégeiktől, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők – az ételüket bent vagy a teraszon is elfogyaszthatják – a barna színű tálcákat használják, míg az igazolvány nélkül érkezőknek – akik ételüket csak a teraszon fogyaszthatják el a kormányrendelet szerint – fehér színű tálcát kell

Az étterem hétfőn kora délután tette közzé azt a posztot, amelyben leírták ezeket a feltételeket. A poszthoz bő egy nap alatt 2600 hozzászólás, a további bejegyzésekhez további mintegy 900 vélemény érkezett, írja a veol.hu portál.

A kommentelők elsöprő többsége kritizálja a megoldást, és megkülönböztetésnek tartja a bevezetett intézkedést. A negatív hozzászólások között néhány építő jellegű is feltűnik: akad, aki azt javasolta, csak a teraszt nyissák meg, a belső teret ne.

Szücs Balázs, az éttermet üzemeltető cég ügyvezetője elmondta, nem akartak senkit hátrányosan megkülönböztetni, csak a szabályoknak igyekeztek megfelelni. Kiemelte, önkiszolgáló étteremként nagy a vendégszámuk, amelyet nem tudnak folyamatosan ellenőrizni, hogy mindenki ott tartózkodik-e, amit a szabályozás megenged. Hozzátette, a kormányrendelet szigorúan bünteti – akár egymillió forinttal – azt a szolgáltatót, amely megszegi a szabályokat

A teljes cikk elolvasható: ITT

Frissítve: Időközben a közfelháborodás miatt az étterem ügyvezetője elnézést kért fura ötletükért, és gyorsan visszavonták azt, szerdától már csak barna tálcákkal "üzemelnek tovább". Mint egy adatvédelmi biztos az üggyel kapcsolatban elmondta, a barna tálca- fehér tálca használata már csak azért is rossz ötlet volt, mert durván sérti az állampolgárok személyiségjogait.

 

Forrás: veol.hu


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.