hirdetés

Idén gond lesz a gyümölcsalappal, de a fagyibiznisz attól még nagyon megy

Ennek ékes bizonyítékaként a pesti belvárosi Kossuth Lajos utcában most megnyílt fagyizónál máris kígyóznak a sorok. A Gelateria Pichler megnyitóján jártunk.

hirdetés

A most megnyílt fagyizó tulajdonosai egy olasz-magyar házaspár, akik tutira mentek a siker érdekében: nemcsak tökéletes lokációval nyitották üzletüket (egy kőhajításnyira az épp velük egy időben megnyílt, és idén nyilván szintén nagy durranásnak számító Párisi Udvartól), hanem a fagylaltok minőségére is odafigyeltek. Nem a másutt gyakran fellelhető, olasz fagylaltnak hirdetett, egyenborzalmakat kínálnak üzletükben, hanem egy igazi hazai fagyi-nagyágyút, a székesfehérvári illetőségű Damniczki Balázs cukrászmestert kérték fel, hogy fagylaltkülönlegességeit szállítsa ezentúl minden nap a Gelateria Pichlerbe. Balázs 24-féle ízt visz nap mint nap, amelyeket a több mint 60 fagylaltot felölelő szortimentből választanak ki, így lehetőség van arra is - a nagy kedvencek mellett -, hogy mindig újabb és újabb kreációkat fedezzenek fel a visszatérő vendégek. A pult választékának felét a tejmentes sorbet–k alkotják, illetve – a laktózmentes választékon túl - cukormentes fagylaltokat szintén találni a kínálatban. 

A mákos fagyi az egyik nagy sztár
A mákos fagyi az egyik nagy sztár

Persze nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy az idei nyár egyik nagy slágere a fehérvári cukrász egyik díjnyertes alkotása, a 2013-ban az Év Fagylaltjának választott Vörösboros málna lesz. A bevállalósabbak azonban nyilván megkóstolják majd a mester egy másik díjazott kreációját, ez a fekete teás málnafagyi, amely a Gelato World Tour magyarországi versenyén vitte el a pálmát.

A megnyitó alkalmával, ahol a fagyimester is jelen volt, az alapanyagbeszerzési helyzetről is szót váltottunk, ezzel kapcsolatban Balázs elmondta, nem kell ahhoz nagy jóstehetség, hogy előre lássa, az elmúlt hetek csapadékos időjárásának köszönhetően az eper, a málna nagyon vizes lesz, ezért ő nem is gurulós málnát, vagy eperszemeket vásárol, hanem málna- és epergrízt inkább. Csak a mihez tartás végett: eperből a fehérvári üzemben 7-10 napra 100 kg-ot használnak fel, málnából ennél is sokkal többet: 3t/év az évi mennyiség, amiből a fagyi készül.

 

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy érinti a vállalkozásukat a februárban bevezetésre kerülő új SZÉP-kártya rendelet, amely már élelmiszervásárlást is engedélyez?

Kiadónk társoldalai