Idén gond lesz a gyümölcsalappal, de a fagyibiznisz attól még nagyon megy

Ennek ékes bizonyítékaként a pesti belvárosi Kossuth Lajos utcában most megnyílt fagyizónál máris kígyóznak a sorok. A Gelateria Pichler megnyitóján jártunk.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A most megnyílt fagyizó tulajdonosai egy olasz-magyar házaspár, akik tutira mentek a siker érdekében: nemcsak tökéletes lokációval nyitották üzletüket (egy kőhajításnyira az épp velük egy időben megnyílt, és idén nyilván szintén nagy durranásnak számító Párisi Udvartól), hanem a fagylaltok minőségére is odafigyeltek. Nem a másutt gyakran fellelhető, olasz fagylaltnak hirdetett, egyenborzalmakat kínálnak üzletükben, hanem egy igazi hazai fagyi-nagyágyút, a székesfehérvári illetőségű Damniczki Balázs cukrászmestert kérték fel, hogy fagylaltkülönlegességeit szállítsa ezentúl minden nap a Gelateria Pichlerbe. Balázs 24-féle ízt visz nap mint nap, amelyeket a több mint 60 fagylaltot felölelő szortimentből választanak ki, így lehetőség van arra is - a nagy kedvencek mellett -, hogy mindig újabb és újabb kreációkat fedezzenek fel a visszatérő vendégek. A pult választékának felét a tejmentes sorbet–k alkotják, illetve – a laktózmentes választékon túl - cukormentes fagylaltokat szintén találni a kínálatban. 

Persze nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy az idei nyár egyik nagy slágere a fehérvári cukrász egyik díjnyertes alkotása, a 2013-ban az Év Fagylaltjának választott Vörösboros málna lesz. A bevállalósabbak azonban nyilván megkóstolják majd a mester egy másik díjazott kreációját, ez a fekete teás málnafagyi, amely a Gelato World Tour magyarországi versenyén vitte el a pálmát.

A megnyitó alkalmával, ahol a fagyimester is jelen volt, az alapanyagbeszerzési helyzetről is szót váltottunk, ezzel kapcsolatban Balázs elmondta, nem kell ahhoz nagy jóstehetség, hogy előre lássa, az elmúlt hetek csapadékos időjárásának köszönhetően az eper, a málna nagyon vizes lesz, ezért ő nem is gurulós málnát, vagy eperszemeket vásárol, hanem málna- és epergrízt inkább. Csak a mihez tartás végett: eperből a fehérvári üzemben 7-10 napra 100 kg-ot használnak fel, málnából ennél is sokkal többet: 3t/év az évi mennyiség, amiből a fagyi készül.

 


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.