hirdetés

Indulhat a Duna Borút felfedezése

A térség első határon átnyúló borútja jöhet létre a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és a Vajdasági Autonóm Tartomány közös projektjének köszönhetően.

hirdetés

A szerb-magyar határ két oldalán összesen negyven pincészet várja az elmúlt hónapokban kialakított Duna Borút vendégeit. A borászatok többsége nem csak borkóstolót, hanem finom ételeket, kulturális programot, illetve szállást is kínál a látogatóknak, akik egy borturisztikai útlevélen pecsételhetik be, hogy melyik célállomást keresték már fel a Kunsági, a Hajós-Bajai, a Szabadkai vagy éppen a Szerémségi borvidéken.

A borturizmus folyamatosan növekvő népszerűségét felismerve a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és a Vajdasági Autonóm Tartomány három szakmai szervezettel közösen nyert mintegy 320 ezer eurót az Európai Unió előcsatlakozási forrásából (Interreg-IPA CBC Magyarország-Szerbia Program) a „Duna borút létrehozatala és pozicionálása turisztikai és kulturális márkaként a határmenti régióban” című projekt megvalósítására. Ennek keretében nem csak a Duna Borút jött létre, a borászatok számára marketingképzést és szakmai konferenciát szerveztek, szakújságíróknak mutatták be a térséget, a régió borai pedig jelen voltak az Utazás Kiállításon. Szintén a projekt része a Bács-Kiskun Megyei Bormustra, amelyet november 14-én már második alkalommal rendeznek meg a kecskeméti FourPointsbySheraton Hotelben. Erre az eseményre készül el a Duna Borút borászatait bemutató kötet, illetve a témában forgatott promóciós kisfilm is. A kötet, illetve az abban szereplő borturisztikai térkép, valamint útlevél segítségével a borkedvelők meg is kezdhetik a Duna Borút felfedezését.

 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai