hirdetés

Kiderült ki képviseli hazánkat a fagylaltversenyen

Eldőlt, hogy a legjobb magyar cukrászok közül Karl Zsolt dunaharaszti mestercukrász vehet részt a két év múlva esedékes Gelato World Festival európai döntőjén. A tavaly is hatalmas sikert aratott mestercukrász egy sárgabarackos sajttorta fagylalttal vette le a lábáról a szakmai zsűrit és nyerte meg a magyar döntőt.

hirdetés

Az olasz Caprigiani cég által életre hívott, 2017-ben Magyarországon is megrendezett Gelato World Tour-on, azaz a fagylaltkészítő szakma számára meghatározó versenyen Karl Zsolt nagyon jól teljesített, az európai döntőn a nemzetközi zsűri neki ítélte a legjobb fagylalt különdíját, azaz az epres-málnás mascarpone fagylalt ízlett a legjobban a világ számos pontjáról érkezett, független zsűrinek. Idén egy sárgabarack darabokkal gazdagított variegátóval ízesített, mandulalisztes, barna cukros linzerrel megbolondított sajttorta fagylaltot készített Zsolt, amellyel megnyerte a nemzetközi verseny magyar fordulóját és ezzel megszerezve az indulás jogát magának és Magyarországnak az európai döntőn.

A Karl Zsoltot győztesnek választó szakmai zsűri pontozta a versenyző fagylalt ízét, szerkezetét, a termékben rejlő kreativitást, a felhasznált összetevők mibenlétét, minőségét, a recept kidolgozottságát, illetve az elkészült fagylalt küllemét, dekorativitását és az így született pontszám alapján döntötte el, hogy ki képviseli hazánkat az európai döntőben. A Gelato World Tour az évek során sokat változott, alakult, az új koncepció, a Gelato World Festival égisze alatt tovább működő verseny rendszerében két - elődöntőkre szánt - év után következik 2020-ban az Európa döntő, amit 2021-ben egy Firenzében megrendezett világdöntő követ.

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja, a covid harmadik hulláma befolyással lesz a nyitási terveire?

Kiadónk társoldalai