Kidobja a kávézaccot? Rosszul teszi

A zacc különböző célú újrafelhasználásával igyekszik fenntarthatóbbá tenni a kávéellátási láncot egy dán biotechnológiai startup.

A Kaffe Bueno élelmiszer-összetevőket, illetve testápolószerek meghatározott komponenseit állítja elő az üledékből.

A társaság még novemberben jelentette be, hogy az Európai Innovációs Tanácstól 2,8 millió dolláros támogatást szerzett a céljai megvalósításához. A csapat egész konkrétan egy úgynevezett kávé-biofinomító megépítésére kívánja felhasználni az elnyert forrásokat.

A Kaffe Bueno kereskedelmi és ipari vállalkozásoktól szerzi be a kávéüledéket.

Egy bizonyos frakcionálási folyamat során a cég különböző vegyületekre bontja le az elhasznált őrleményt.

A startup első két terméke egy KAFFOIL nevű, ízesítőként és tartósítószerként is felhasználható olaj, és egy KAFFIBRE elnevezésű, gluténmentes „kávéliszt”, amelyet pékárukba, édességekbe és rágcsálnivalókba is be lehet dolgozni.

Ezen termékeket a Kaffe Bueno közvetlenül élelmiszeripari vállalatoknak értékesíti.

A cég mindezen felül a dán Sinatur Hotel & Konference szállodalánccal is partnerségre lépett, amelynek keretében különböző szállodai helyszínekről összegyűjtik, majd pedig meghatározott testápoló termékekben újrahasznosítva visszajuttatják a hoteleknek a kávézaccot.

Forrás: The Spoon / Store Insider


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.