Közép-Európa legtehetségesebb fiatal szakácsa magyar!

Miután a közép-európai régió legtehetségesebb fiatal szakácsai kulináris bátorságukról tettek tanúbizonyságot, Koppány Levente nyerte a megmérettetést, és ő vehet részt a S.Pellegrino Young Chef milánói döntőjében 2020. május 8–9-én.

A zsűri Koppány Levente szivárványos pisztráng turbolyával, erdei gombákkal és vadfokhagymával fogását ítélte a legjobbnak. „Hatalmas megtiszteltetés, hogy egy olyan neves versenyen, mint a S.Pellegrino Young Chef, én képviselhetem Magyarországot és az egész közép-európai régiót a milánói döntőben. Magam is horgászom, így sokat utaztam mind a régióban, mind itthon, hogy egy igazán jellegzetes édesvízi halat, pisztrángot fogjak. A versenyre készített győztes fogásomban a hal mellé tálalt köret összetevői is a vízparton teremnek, ezzel is azt szeretném érzékeltetni, hogy mennyire fontos számomra a természet és annak megóvása” – mondta el Koppány Levente.

A győzelem jelentőségét növeli, hogy az idei versenyre rekordszámban jelentkeztek a minden eddiginél tehetségesebb fiatal séfek. Tavalyhoz képest 20 százalékkal többen jelentkeztek a 2020-as világversenyre és 10 százalékkal emelkedett a női séfek aránya, amely jól mutatja az egyre növekvő érdeklődést a S.Pellegrino globális kezdeményezése iránt.

Koppány Levente vívta ki a lehetőséget, hogy a döntőben versenyezzen a S.Pellegrino Young Chef címért, ugyanakkor az elődöntő során további három fiatal séfet is díjaztak. A S.Pellegrino Young Chef cím mellet három új díj tükrözi a S.Pellegrino gasztronómia átalakító erejébe és annak konyhán kívüli hatásába vetett hitét:

Acqua Panna Gasztronómiai Kapcsolatok Díj (Acqua Panna Award for Connection in Gastronomy) - A regionális mentorok által megszavazott díjat az a fogás nyeri el, amely a sokszínűséget képviseli, és a különböző kultúrák szépségét elismerve találkozásukból valami frisset és izgalmasat alkot.

Nyertes: Łukasz Moneta (Lengyelország) – Tokhal csigával

Fine Dining Lovers Közönségdíj (Fine Dining Lovers Community Award) – Ezt a díjat a Fine Dining Lovers online közössége ítéli oda annak a fiatal séfnek, akinek személyisége leginkább visszaköszön az általa elkészített fogásban.

Nyertes: Krzysztof Konieczny (Lengyelország) – Jeruzsálemi articsóka “hal”

S.Pellegrino Társadalmi Felelősség Díj (S.Pellegrino Award for Social Responsibility) - A díjról a fenntartható gasztronómia nemzetközileg elismert képviselője, a Food Made Good szervezet dönt. A nyertes fogás azt az elvet követi, hogy az étel akkor a legjobb, ha előállítása társadalmilag felelős módon történik.

Nyertes: Jana Stöger (Németország) – Gyerekként Tirolban

S.Pellegrino Young Chef Díj (S.Pellegrino Young Chef Award) - amelyet a közép-európai régióban idén Koppány Levente nyert el. A díjat a regionális zsűri egy páratlan technikai szakértelemmel, valódi kreativitással és a gasztronómia iránti kivételes, erős személyes elköteleződéssel rendelkező séfnek ítéli oda.

A további három díj nyertesei szintén meghívást kapnak a fináléba, hogy találkozhassanak a gasztronómia legnagyobb nemzetközi neveivel.

Forrás: Turizmus Online


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.