hirdetés

Lehet, hogy kilábal a válságból a Vapiano

Több bank és nagyrészvényes összesen 30 millió euró hitelt nyújt a pénzügyi válságba jutott Vapiano étteremláncot üzemeltető cégnek - írja Die Welt online kiadása. Aa pénzügyi beszámolója leadási határidejét harmadszorra is elhalasztották, ezúttal június 18-ig kaptak időt.

hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, súlyos pénzügyi gondokkal küzd a Vapiano étteremlánc német sajtóértesülések szerint, részvényének árfolyama egy év alatt ötödére esett. A tulajdonosoknak a cég megmentése érdekében egy legalább 30 millió eurós feltőkésítéséről kellett megállapodniuk a hitelező bankokkal.

Az étteremlánc elsősorban a gyors ütemű, ezért sokszor megalapozatlan döntéseken alapuló nemzetközi terjeszkedés miatt került bajba. A Vapiano a 2018 végi állás szerint 33 országában hétezer alkalmazottat foglalkoztat, 231 éttermet üzemeltet.

Vapiano Svédországban, fotó: 123rf

 A lánc részvényének 2018 elején még 25 eurós árfolyama az idei év elejére 5-6 euró körülire esett. Cornelius Everke, a cég vezérigazgatója azt mondta, a cél a márka újrapozicionálása, és a cég növekedési pályára állítása, hogy nyereségessé váljon.

 

(forrás: Index, Forbes Magyarország)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Az eddigi foglalási adatok alapján hogy látják az idei évet?

Kiadónk társoldalai