Magyar sikerek a Great Taste Awardon

A Sweetic Csokoládé Manufaktúra mellett, a világ egyik legynagyobb és legszigorúbb gasztronómiai világversenyén még öten értek el három, tízen pedig kétcsillagos minősítést. Harmincnégyen pedig egy csillaggal büszkélkedhetnek.

Az Artizán pékség három saját márkás terméke is nyert, méz, szürkemarha szalámi, és csoki a díjazottak között.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy 3 termékünk is díjazott lett az idei Great Taste Awardon! Az Angliában megrendezésre kerülő versenyen az ízben és minőségben megbízható termékeket díjazzák. Az idén tesztelt 12 772 termék közül csak 208 kapta meg a legmagasabb, 3 csillagos elismerést, köztük az Artizán Kenyérliszt és Crispbread is" - írja az Artizán pékség facebook posztjában. Saját márkás tökmagolajuk pedig két csillagot kapott. 

⭐️⭐️⭐️Artizán Kenyérliszt
⭐️⭐️⭐️Artizán Crispbread
⭐️⭐️Artizán Tökmagolaj

A versenyre idén több mint 12 000 termék érkezett. A megmérettetés 400 fős komoly szakmai zsűrivel dolgozik, köztük több Michelin-csillagos séffel, gasztroszakértővel.

A GaBko Chili is megmérettetett az idei Great Taste Awardson és Hot Pepper szósza két csillagot kapott. „Hogyan is értékelte a zsűri a szószomat? Pontosan úgy, ahogy én azt megálmodtam és elkészítettem: A chili valódi íze és ereje!” - idézi a Gusto gasztro magazin a Gabko chili mesterét.

Három csillag

Artizán Búza Kenyérliszt - Bio Artizan Kft.
Artizán Crispbread - Bio Artizan Kft.
Fekedi Szürkemarha Stifolder (Spicy Grey Cattle Salami)
The Red and the Black - Csoki Korzó Kft.
Beriolett & pisztácia bonbon - Sweetic Csokoládé Manufaktúra Kft.
Raw levendula méz - Huney Beest Ltd

Két csillag

Artizán Premium Tökmagolaj - Bio Artizan Kft
Dr Honey akácméz dióval - Hungaroharvest Kft.
Dr Honey málnával - Hungaroharvest Kft.
Fekedi Stifolder Classic Spicy Salami
Fekedi Stifolder Original Salami
GaBko Hot Pepper Sauce - GaBko Chili
Bagoila Dió Olaj - Natur Press Team Ltd
My Peru Bergamot & Bronte Pistachio - Csoki Korzó Kft.
Hideg Nyalat Mango & Maracuja fagylalt - Vegan Health Kft.
Kenya Ibutiti AA kávé - William Stone Mo. Kft.
Raw gesztenyeméz - Huney Beest Ltd
Raw akác lépesméz - Huney Beest Ltd


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.