hirdetés

Nagy siker a borospalack-újrahasznosító rendszer

Sikert sikerre halmoz egy Good Goods nevű, New York-i cég borospalack-újrahasznosító modellje. A gondosan kidolgozott és 2020-ban élesített rendszer elsődleges célja a hulladéklerakókba kerülő üvegek mennyiségének radikális csökkentése - írja a Spoon cikke alapján a Store Insider.

hirdetés

A Good Goods Amerika-szerte jelenleg 60 bortermelővel és -márkával, valamint számos kiskereskedővel együttműködésben működteti a programot. Az alkalmazott mechanizmus szerint a vállalkozás első lépésben a saját nevével fémjelzett, szabványosított palackokat bocsát a borászok rendelkezésére, akik immár a saját italukkal teletöltve továbbítják azokat a kiskereskedők részére. Miután a fogyasztók megvásárolták, majd pedig megitták a borokat, ahelyett, hogy kidobnák, a saját jól felfogott érdekükben a partnerségben részt vevő üzletek valamelyikébe visszaviszik az üvegeket. Ez azért éri meg a vevőknek, mert így a következő bevásárláskor 1 dolláros kedvezményt kaphatnak. A palackok ezt követően ismét a Good Goods birtokába kerülnek. A cég ekkor egy kívülálló vállalattal fertőtlenítteti a tartályokat, hogy aztán újfent, és ki tudja még hányszor megismétlődhessen a ciklus.A program keretében a jelenleg több mint 50 közreműködő, New York-i és New Jersey-i kiskereskedőnél eddig 20 000 boros üveget adtak le vásárlók. Az üzlet modell életképességének fényes bizonyítéka, hogy a Good Goods várólistája alapján a mostanáig bevont partnerek mellett pillanatnyilag 100 további kiskereskedő kutatja a csatlakozás lehetőségét.

(forrás: Store Insider)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol, hogy lehetne Budapest turizmusát fellendíteni?

Partnerünk