Pékbisztró nyílt a Káli-medence szívében

FRISSÍTVE  Izgalmas gasztrokombó nyílt augusztus 20-án Kővágóörsön: az Andriska Pékbisztró pékség, amely kávézó és reggeliző egyben. Igény van rá, már első nap kígyózó sorok vártak beboccsátásra a bejáratnál.

A helyiek jól emlékeznek: épp 15 éve csukott be ugyanott a település egyetlen péksége, ahová mindenki járt kifliért, zsömléért, kalácsért, kenyérért. Sőt, a falusiak még azt is felemlegették várakozás közben, az milyen isteni volt, ahogy délutánra megmaradt a kenyér, kifli tésztájából egy darab, és abból lángost készítettek Törökék, a hely gazdái. Azonban a pékség egyik napról a másikra bezárt, és Csipkerózsika álmából egy másik Török, nevezetesen Török András és neje, Major Zsófia ébresztette fel. Megvették az épületet, teljesen átalakították, péküzemét a legmodernebb technológiával szerelték fel, a vendégteret kultúráltan berendezték, kis külső terasszal is az előtérben, és nem utolsó sorban munkát adtak benne jónéhány embernek a környékről, ők maguk pedig elköltöztek Pestről Kővágóörsre, teljesen életmódot váltva - és belevágtak életük nagy álmába.

Igaz, a nyitás csúszott jó pár hetet, azonban annak megvalósulása, az Új Kenyér ünnepén tényleg csodásan édes lett. A pult tele finomságokkal, nagyon trendi módon kovásszal készített kenyerekből is bőséges a választék, az árak ugyan az átlagosnál magasabbak, azonban a kereslet óriási, Törökék nyilván megtalálják majd a számításukat. Eggyel azonban biztos számolni kellene: bár nyakunkon a Covid2, és sokan itt ragadtak a Káli-medencében - vagy a saját házukban, vagy bérelnek továbbra is valamely ingatlant a járvány idején -, azonban ha elmúlik a pandémia, és csak a helyiek igényeire szorítkozik majd a Pékbisztró - az árakon érdemes módosítani, mert nem a környékbeli helyi lakosok pénztárcájára szabták és kalkulálták azokat.

Azonban egyelőre biztos sikertörténet a hely: az alapanyagok minőségiek, a kiszolgálás kedves és kultúrált, ugyan maszkban érkező vásárlót, akárcsak eladót a pult mögött, lasszóval sem lehetne fogni, de ez legyen a legkevesebb. Ilyen színvonalú üzletre egyre többre lenne szükség, a környék ma Magyarország egyik legfelkapottabb vidéke, Török Andrásnak és nejének, kisfiúkkal érdemes volt a Balaton-felvidékre költözniük, biztos megtalálják a számításukat, és amikor épp zárva tartanak - akkor a megérdemelt nyugalmukat is. 

x x x

Az írás megjelenését követően Törökék a következő kiegészítő információt küldték szerkesztőségünkbe, annak előremutató tartalma miatt fontosnak tartjuk közlését, íme:

Fontosnak tartjuk még háttérinfomációként megemlíteni azt, hogy a pékség és a termék portfólió tervezésekor alapvető szempont volt számunkra, hogy a helyi és környékbeli lakosokra, és az ő igényeikre is gondoljunk. Nem egy kizárólag turizmusból élő helyet álmodtunk, hanem egy olyat, ahol széles körű vendégkör talál magának olyan termékeket, amiket meg tud, és meg szeretne vásárolni. Nekünk nagyon jó volt látni, hogy a csütörtöki nyitást követően másnap, és harmadik nap is nagyon sok helyi jött vissza, akik nemcsak alap pék termékeket, hanem leveles tésztákat, tortákat is vásároltak, és azt mesélték, nagyon értékelik azt, hogy itt Kővágóörsön hozzájutnak magas minőségű termékekhez, amire hajlandóak is költeni, mert ez számukra eddig nem volt elérhető.


 

Forrás: Turizmus Online

Forrás: képek forrása: Facebook.com


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?