Nagy veszteség érte a Káli-medence gasztronómiáját

Nagy veszteség érte a Káli-medence gasztronómiáját 

Bezár a környék egyik legkedvesebb színfoltja, az Andriska Pékbisztró. 
Egy dédelgetett álom megvalósulása

Egy dédelgetett álom megvalósulása 

Az egykori Michelin-ajánlott Baraka tulajdonosa a Klauzál téren nyitotta meg a David’s Kitchen-t.
Bécsben is elérhető a budapesti croissant-mennyország

Bécsben is elérhető a budapesti croissant-mennyország 

A pesti és a budai egység sikerén felbuzdulva Bécsben nyitja új üzletét a Freyja, Budapest első igazi croissant-péksége.
Ez a híres vatikáni pékség bezárt

Ez a híres vatikáni pékség bezárt 

A tömegturizmus megváltoztatta az igényeket, nem érte meg tovább üzemeltetni a pápákat és a helyieket ellátó vatikáni pékséget, áll az euronews.com tudósításában.
400 éve működő családi pékség ment csődbe Ausztriában

400 éve működő családi pékség ment csődbe Ausztriában 

Likviditási nehézségek miatt csődeljárás indult a felső-ausztriai  Weinhäupl nevű pékség és cukrászda pénzügyi nehézségeinek rendezése érdekében - írja a GD Consulting.
Bajban Bécs egyik leghíresebb péksége

Bajban Bécs egyik leghíresebb péksége 

Bécs belvárosában van egy patinás üzlet, az Arthur Grimm pékség, amelyik az osztrák főváros legrégibb péksége, majdnem ötszáz éve nyitottak. Ma már van három másik üzletük is Bécsben.
Lehet, hogy 700 forint a kakaós csiga, de az olyan is!

Lehet, hogy 700 forint a kakaós csiga, de az olyan is! 

A Covid óta még a korábbi éveknél is nagyobb divat lett a kézműves pékség, és szuperslágerré vált a kovász. A kérdés csak az, hogy a kézműves álomprojekt behozza-e a kívánt gazdasági eredményt. Kézműves pékségeket kérdezett a lapcsoportunkhoz tartozó Privátbankár.  
Járvány & fogyasztás: péksüteményekből fogy a legtöbb

Járvány & fogyasztás: péksüteményekből fogy a legtöbb 

Átlagosan közel 20 kilogramm péksüteményt fogyaszt évente minden egyes magyar. Ez a szám megduplázódott az elmúlt 5 évben, miközben a kenyérfogyasztás jelentős csökkenést mutat. 

Magyar Ízek Utcáján az Ország Kenyere és az Év Innovatív Kenyere 

Nagyanyáink kenyere 21. századi köntösben hódíthatja meg idén a Magyar Ízek Utcájára látogatókat is. Tizedik alkalommal rendezte meg a Magyar Pékszövetség Szent István-napi Kenyérversenyét, ahol kiválasztásra került az Ország Kenyere, azaz a hagyományos Szent István-napi kenyér, valamint az év leginnovatívabb kenyere is. Jól tükrözi az aktuális fogyasztói trendeket nemcsak a két nyertes termék, hanem a versenyre nevezett összes kenyér.
Pékbisztró nyílt a Káli-medence szívében

Pékbisztró nyílt a Káli-medence szívében 

FRISSÍTVE  Izgalmas gasztrokombó nyílt augusztus 20-án Kővágóörsön: az Andriska Pékbisztró pékség, amely kávézó és reggeliző egyben. Igény van rá, már első nap kígyózó sorok vártak beboccsátásra a bejáratnál.

Profilváltás két hét alatt 

A szükség nagy úr: két hét leforgása alatt lett menő találkozóhelyből profi házhoz szállító az à table! autentikus francia pékség.

Drágulni fog a liszt és a kenyér 

Hamarosan drágul a liszt és a kenyér, írta kedden a Világgazdaság, amely szerint az alapanyag-, energia- és munkabérköltségek emelkedése, valamint az afrikai sertéspestis-járvány megelőzésével kapcsolatos intézkedések miatt.

Amikor a hagyományoshoz visszatérés is innováció 

A kenyér után a pékáru esetében is szigorodhatnak az élelmiszerkönyvi előírások, ez pedig minőségi változásokat hozhat, ahogyan az előbbi esetében is történt - írta a Magyar Nemzet.

Cacao néven pékség nyílt az Émile földszintjén 

Az Émile ház alsó szintjét átalakítoták és friss péksütikkel, kovászos kenyerekkel, finom szendvicsekkel, egészséges reggelikkel és smoothie-kal töltötték meg a pultot. A pékség nyitásával egy olyan profilukat szerették volna megerősíteni, amelyre évek óta büszkén építenek. Az első osztályú pékárut a Gerbeaud Termelőműhelyében készítik.

Egy pékségben echte nagymamák sütik a sütit 

Egy német sütöde az „ó, a nagymamám is ilyet sütött!” – életérzés előidézéséhez nagymamákat alkalmaz a süteményei elkészítéséhez.

Budapesti pékségeket vizsgált a Tudatos Vásárlók Egyesülete 

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 13 budapesti pékséget tesztelt próbavásárlással. Az ételallergiásoknak nem árt résen lenni, ugyanis előfordulhat, hogy félretájékoztatnak az eladók.

Országos hálózatot épít a BITE pékség-kávézó 

Hálózatépítésbe kezdett a teljességgel hazai fejlesztésű pékség-kávézólánc, a BITE bakery café: a néhány éve a budapesti Nyugati pályaudvarnál megnyitott első üzletüket követően a cég rövidesen a nagyobb megyeszékhelyeken, így Debrecenben, Szegeden, Kecskeméten nyithat újabb kávézókat, terveik szerint néhány éven belül országos franchise-hálózatot építenek ki. 

Csótányparti a pékségben 

Egy pékség XIII. kerületi üzemében tartott ellenőrzést a hét elején a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatósága (NÉBIH KÜI). Az egységben csótányok szaladgáltak, valamint nyomonkövetési és dokumentációs problémák is bőven akadtak. Az ellenőrzés során több mint 3 mázsa alapanyagot, félkész- és készterméket kellett kivonni a forgalomból.

Készül Magyarország első Cukkertérképe 

A cukorbetegségről lassan úgy beszélünk, mint hajdanán egy nagyobb járványról. Számukra az egyik legfontosabb kérdés, hogy mit ehetnek és ihatnak. Azonban a térkép nem csak cukorbetegeknek készül, hanem mindenkinek, aki szeretne kevesebb cukorral élni.

Újabb budapesti üzletet nyitott a horvát pékkirály 

A több mint száz éves tradícióra visszatekintő horvát Mlinar pékség hétfő délelőtt hatodik budapesti üzletét nyitotta meg  a IX. kerületben található Lechner Ödön fasoron.

Magyarországon terjeszkedik a horvát pékséglánc 

Megnyitotta első budapesti üzletét a horvát Mlinar pékség. A Péterfy Sándor utcai boltban különleges péksüteményekkel várják a vásárlókat, amelyek Horvátországban és Szlovéniában már nagy népszerűségnek örvendenek. 

Friss perecet kínál az új magyar gyorsétteremlánc 

Egy több mint 30 éve működő magyar cégcsoport leányvállalatának üzletfejlesztési terveit támogatja az Széchenyi Tőkebefektetési Alap 49 millió forintos befektetéssel – határozott az Alap igazgatósága. A friss alapanyagból készülő magyar perecekkel és tekercsekkel új gyorséttermi szegmens meghonosítását tűzte ki célul a Crown Foods Kft. A BITE bakery café első budapesti üzlete február 13-án nyílik a Nyugati téren.

Egymilliós kedvezménnyel csábít csatlakozásra Norbi 

Több, mint 200 termék kiskereskedelmi értékesítési lehetőségét kínálja a Norbi Update franchise, melyet saját, központi logisztikával szolgálunak ki az ország bármely területén, és a határon túl is. A 2010. december 20-ig - megkötött franchise szerződésekre érvényesen - 1 millió forint nyitási kedvezménnyel segítik az indulásban a partnerséget választó vállalkozókat - adta hírül a Franchiseportál.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!