Profilváltás két hét alatt

A szükség nagy úr: két hét leforgása alatt lett menő találkozóhelyből profi házhoz szállító az à table! autentikus francia pékség.

Az autentikus francia pékség és süteményező a budai Fény utcai piacnál csaknem tíz éve tart nyitva és várja vásárlóit. A hálózat mára tíz üzlettel rendelkezik, jellemzően Budapest menőbb részein, például a Hegyvidéken és a Lipótvárosban. Az à table! sosem az olcsóságával nyomult: eredeti francia alapanyagokból és technológiákból, na meg a beülős pékségek meghitt hangulatából kovácsolt brandet igényes közönségének. Kis túlzással azt lehet mondani, a reggeliző arculatát laza városi arcok és laptopjuk mellett kávét kortyolgató üzletemberek határozták meg. 

Eddig. Két hét kellett, hogy a kiadós francia reggelikben, ínyenc tortákban utazó cég átálljon a házhoz szállításra. A kínálat is ennek megfelelően módosult. Viszont a minőséget tartják továbbra is. A heti hétnapos szolgáltatást szintúgy, vagyis nemcsak hétköznapokon, hanem szombaton és vasárnap is friss pékárut, süteményt szállítanak azoknak, akik megrendelik.

Házhoz lehet vinni a frissen sütött croissant illatát? „Muszáj!” – adja élete legrövidebb nyilatkozatát az à table! alapító tulajdonosa, Hajdu Péter, aki egyetért azokkal, akik szerint ugyanúgy, ahogy azelőtt volt, már nem lesz soha. Az új helyzetből persze meg kell próbálni a lehető legtöbbet, legjobbat kihozni – osztoznak a tulajdonos derűlátásában az à table! pékjei és cukrászai.

Hajdu Péter az à table! saját házhoz szállítása mellett szakmaközi összefogást indított. A Karanténkalács weboldalt indította el, ahol pékáru-egységcsomagokat lehet házhoz rendelni – megfizethető áron. A kenyereket és kalácsokat különböző helyi pékségek sütik, és önkéntesen viszik házhoz biztonságosan, az „érintésmentes” protokoll szerint. A kezdeményezés kettős célt szolgál: minél több veszélyeztetett embert otthon tartani, a bevételekből pedig munkahelyeket menteni meg magyar kispékségeknél.

Forrás: ad-sense


Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?