Céges ajándék helyett adomány

Céges ajándék helyett adomány 

Több mint 1300 rászoruló család jut élelmiszerhez, a Ronald Házak betegei pedig játékokhoz és könyvekhez a foodora jótékonysági akciójának keretében. A cég idén jótékony célra fordította a céges ajándékokra szánt keretet, és erre buzdítanak minden magyar vállalatot is.
Rekord bevétel a Jótékonysági Borárverésen

Rekord bevétel a Jótékonysági Borárverésen 

Az idei liciten a Festetics Palota pazar Tükörterme volt hangos az árverési kalapács koppanásaitól, ahol az aukción résztvevő közel 100 vendég egy nagyszerű est keretében licitált 35 tételre.
Nemes célra költik a Runway Run bevételét

Nemes célra költik a Runway Run bevételét 

Szeptemberben rendezték meg a Budapest Airport éves jótékonysági futóversenyét, a Runway Runt. Az immár 11. alkalommal létrejött sportesemény töretlen népszerűségét mutatja, hogy a nevezési díjakból és a verseny hivatalos pólóinak árából befolyt összeg meghaladja a 18 millió forintot.
Jótékonysági fesztivál a sajátos nevelési igényű gyerekekért

Jótékonysági fesztivál a sajátos nevelési igényű gyerekekért 

A finom italok iránt szenvedélyesen rajongó közösség a jótékony cél érdekében gyűlik össze Miskolctapolcán a nyár utolsó hétvégéjén, hogy az emberi szolidaritás erejét hirdessék és támogassák. 
Özönlenek az adományok a magyar-ukrán határ melletti Tiszabecsre

Özönlenek az adományok a magyar-ukrán határ melletti Tiszabecsre 

Megállás nélkül érkeznek az adományokkal megrakott járművek a magyar-ukrán határ melletti Tiszabecs általános iskolájába, a határállomás magyar oldalán számos civil önkéntes és szervezet segít az Ukrajnából érkező menekültek ellátásában és utaztatásában.
Így készül az ünnepekre az ITH cégcsoport

Így készül az ünnepekre az ITH cégcsoport 

Tavaly elmaradt, de idén visszatértek a régi hagyományhoz: 1000 adag paprikáskrumplit készítettek a rászorulóknak - tájékoztatta lapunkat a cégcsoport.
Kifli.hu: gyerekkórháznak dedikált CSR-akció

Kifli.hu: gyerekkórháznak dedikált CSR-akció  

Még lehet csatlakozni a Kifli.hu jótékony kezdeményezéséhez, amellyel az online szupermarket a céges rendelésekből a Bethesda Gyermekkórházat támogatja. 
Összefogtak a tihanyi vendéglátóhelyek

Összefogtak a tihanyi vendéglátóhelyek 

Tihanyban több vállalkozás fogott össze, hogy rászorulók karácsonyát tegyék szebbé - tájékoztatták lapunkat az összefogás résztvevői.
A tél első napján nyílik a Mikulásgyár

A tél első napján nyílik a Mikulásgyár 

December 1-jén megnyitja kapuit a Mikulásgyár elnevezésű karitatív fesztivál, amely a rászorulóknak gyűjt elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket.
Ápolóknak kedveskedett ez a budapesti szálloda

Ápolóknak kedveskedett ez a budapesti szálloda 

Május 12-én az Ápolók Világnapja alkalmából a Courtyard by Marriott Budapest City Center kollégái a 250 éves patinás Semmelweis Egyetem Szent Rókus Klinikai Tömbjének Geriátriai Klinika és Ápolástudományi Központjának ápolóit lepték meg Melis Róbert Executive Chef és csapata által készített édes finomságokkal.

300 adag székelykáposzta 3 tophotel konyhájáról 

16 lelkes szállodai szakács, séf, éttermes önkéntes vállalta, hogy február 21-én, vasárnap délelőtt azokért főz, akik a legjobban rászorulnak arra, hogy délben egy tál meleg ételhez jussanak. 

Jótékonysági főzés: meghosszabbítva 

Mivel a járvány nem vette figyelembe a Bocuse d'Or séfjeinek gáláns felajánlását, és tovább folytatódott a megadott határidőnél - így a topséfek folytatták CSR-akciójukat a METRO Gasztroakadémia nagykonyháján.

A Párisi Udvar kórházakba szállít ebédet 

A Mellow Mood Hotels üzemeltetésében működő Párisi Udvar Hotel Budapest étterme – a Párisi Passage Café & Brasserie – naponta 50 adag étellel támogatja az orvosok, nővérek és más dolgozók munkáját.

Rászorulóknak főznek a zánkai Fészek étterem konyháján 

Szép kezdeményezés a zánkai étterem tulajdonosától, aki a neszmélyi Hilltop egyik tulajdonos-alapítója is egyben.

Profilváltás két hét alatt 

A szükség nagy úr: két hét leforgása alatt lett menő találkozóhelyből profi házhoz szállító az à table! autentikus francia pékség.

Michelin-csillagos séf főz a német orvosoknak, ápolóknak 

Sztárséf főz minden nap a frontvonalban dolgozó orvosokra és ápolókra Berlinben.

Bocuse d'Or séfek főznek mentősöknek, kórházi dolgozóknak 

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia az elkövetkező időszakban az Országos Mentőszolgálat Központi Irányítócsoport, a SOTE Sürgősségi Betegellátó és a Fejér megyei Szent György Kórház dolgozóit támogatja naponta friss, meleg étel főzésével és kiszállításával.

Vízkereszti ebédet főztek Rómában a rászorulóknak a Kapuvári ÍzvadÁszok 

Tömött sorok vártak Róma belvárosában a Kapuvári ÍzvadÁszok csapata készítette meleg ünnepi ebédre hétfőn, miután 2015-től hagyománnyá vált, hogy minden évben január 6-án a Szent Egyed közösség római konyháján a magyar amatőr szakácscsapat főz a rászorulóknak.

Jótékonysági akciót indított a Danubius Hotel Gellért 

A Danubius Hotel Gellért idén munkatársai és vendégei bevonásával indított jótékonysági akciót, amellyel a Bolyai Gyermekotthon lakóit támogatta.

Sztárok által dedikált bakelitekkel is segít a Sziget 

Jótékony célra fordítja a Sziget fesztivál a 2019-es sztárfellépőinek dedikált lemezeit, amelyet december 20-ától megvásárolni.

Jótékony osztálykirándulás 

Sokszorosan is visszaigazolta az élet egy zalaegerszegi osztály tanulóinak, hogy minden közmondásban ott az igazság magva. A diákok az osztálykirándulásra gyűjtött pénzüket egy állatmenhelynek ajánlották fel, az önzetlenség pedig elnyerte jutalmát: ősszel vendégül látta őket három napra a Tisza-tavi Ökoncentrum.

Többezer hamburgerrel a rászorulókért 

Karácsonyi összefogásra buzdít a Budapest Bike Maffia és a Zing.

Jótékonysági nap a Palán 

2018. augusztus 31-én az UNICEF és a BGYH Zrt. szervezésében, a Palatinus Gyógy- Strand és Hullámfürdőben.

Fusson egy jó cél érdekében! 

Augusztus 26-án másodszor rendezik meg a Badacsony-hegy körüli „Dűlőre futunk” jótékonysági futást. 

Most tésztázással segíthetsz Amatricenek! 

Adománygyűjtő tésztázást rendez szeptember 24-én, déltől Gianni Annoni és Fausto di Vora Amatrice város javára a Via Italián, azaz az Arany János utca 7-12. között.

Magyar éttermek is csatlakozhatnának hozzá! 

Jamie Oliver angliai olasz étterme futtatta fel igazán azt a mozgalmat, amihez csütörtök délután óta már több mint 700 étterem csatlakozott szerte Olaszországban: étlapjukra tűztek egy amatriciani szósszal készült tésztaételt, és minden eladott adag után 2 fontot (olaszoknál 2 eurót) utalnak át a szerdai földrengés áldozatainak - írja az index.hu.

Marriott: hárommillió forintos adomány az SOS Gyermekfalvaknak 

Három hónap alatt több mint hárommillió forint gyűlt össze a budapesti Marriott szállodák jótékonysági akciója keretében. Az összeget az SOS Gyermekfalvak használhatja fel. 

Gyermekotthonból kikerült fiataloknak nyújt új esélyt a Hilltop 

Öt, kárpát-medencei gyermekotthonokban felnőtt fiatalember kapott fedelet a feje fölé a kesztölci Remény Házában, és egyben munkát a Hilltop neszmélyi birtokán. A Remény Kis Emberei Alapítvány és a borászat jótékony célú összefogása új esélyt kínál a fiataloknak a társadalomba való beilleszkedésre, a boldogulásra.

A kávézó, ahol kutya jár a cappuccinóhoz 

A macskarajongóknak most kicsit „hátrább az agarakkal”, hiszen nemsokára megnyithat Los Angeles első, a kutyaimádók számára kialakított kávézója, ahol „ebek harmincadján” fogyaszthatjuk el kedvenc capuccinónkat. A Foodbeast beszámolója.

Támogassuk együtt a Kedvesházat! 

Karácsonyi adománygyűjtő akciót szervez laptársunk, a Kreatív. Cégek és magánszemélyek csatlakozását várjuk.

Az orosz embargó „jótékony” hatása 

A The Daily Meal tudósítása alapján Oroszország kitiltotta piacairól a dán sajtokat, és így helyi hajléktalanok kapják meg őket.

A MikulásGyár már fogadja az adományokat 

Már októbertől fogadja az adományokat a MikulásGyár, amely idén legalább 350 ezer családnak kíván segíteni játékokkal, ruhaneműkkel, tisztítószerekkel vagy tartós élelmiszerrel.

Gyerekeken segíthet két gombóc fagyi árával 

Ismét az utazók felesleges aprójára számít az easyJet, hiszen egy fagyi árával már utazás közben is támogathatják az UNICEF gyermekbénulás elleni küzdelmét. A szervezet 300 forintból három gyermek részére biztosít védelmet a betegség ellen. A ’Change for Good’ kampány július elején indul és három hónapon át fogadja az utasok adományait. 

Nemes célért futnak a sztárok 

Egyre közeledik április 13-án a tavasz leglátogatottabb szabadidős sporteseménye, az évtizedek alatt az évszakkal összenőtt Telekom Vivicittá Városvédő futás, melyet már 29. alkalommal rendez meg a Budapest Sportiroda (BSI) a fővárosban.

100.000 euró a rák ellen a fapados légitársaságtól 

Ismét sikert aratott a Ryanair jótékonysági naptára.

Karácsony táján az utazási irodák is jótékonykodnak 

Minden eddiginél nagyobb rendezvénnyel kedveskedett egy magyar utazási iroda a rászoruló gyermekeknek! Idén több, mint 55 busznyi - körülbelül 2700 - gyermeket ajándékoztak meg egy csodálatos budapesti adventi kirándulással.

Koncerttel segítenek a Fülöp-szigeteki túlélőknek 

Jótékonysági koncertet rendeznek Budapesten a Becketts ír bárban november 23-án este a Fülöp-szigeteki Haiyan (Yolanda) tájfun túlélőinek megsegítésére. Az eseményt a magyar fővárosban élő filippínók és más nemzetiségek képviselői szervezik a Magyar Református Szeretetszolgálat közreműködésével.

Önkénteseket vár a Köszikávé Nap 

Különleges péntek lesz szeptember 27-e azoknak, akik bekapcsolódnak a Köszikávé programba, ígérik közleményükben a szervezők. 

Egymilliós jótékonyság 

Egymilliós jótékonyság

Accor: egymilliót kerékpároztak össze 

Három nap alatt 422 kilométert tett meg az Accor Magyarország vezetőiből álló jótékonysági kerékpártúra, Kormány Balázs, az Econonomy szállodák üzemeltetési igazgatójának vezetésével. 

Segít a Hotel Novotel Székesfehérvár 

Eddig példátlan összefogás keretében segít a Hotel Novotel Székesfehérvár a helyi közösségnek. Több más vállalattal, civil szervezettel és a helyi önkormányzattal összefogva a székesfehérvári Gyöngyvirág Óvoda felújítását tűzte ki célul.

Több mint egy ebéd 

Jótékonysági akciót indított az V. kerületi önkormányzat helyi éttermek bevonásával. A kezdeményezés lényege, hogy a vendéglátóegységek nagycsaládosokat látnak vendégül egy-egy hétvégi ebédre.

Plusz egy kávé 

(MTI) - A segítségnyújtás új formájaként indult el Magyarországon külföldi mintára az Adj egyet ajándékba! program, amelynek lényege, hogy az akcióhoz csatlakozó üzletekben bárki kifizethet saját fogyasztásán felül egy tetszőleges terméket, amelyet az üzemeltető a hozzá betérő rászorulóknak ad oda.

Jótékonysági Tavasz a Millenniummal 

Ismét gyermekek százai érkeznek a fővárosba. Hajózás, városnézés, bringóhintózás vár rájuk a Millennium Utazási Iroda szervezésében, a Jótékonysági Tavasz rendezvényen.

Jótékony lepény sül a Vörösmarty téren 

2012. december 10-én 15 és 19 óra között, a Vörösmarty téri Karácsonyi Vásárban a „lepényes lányok” sparheltjén Dr. Szabolcs Zoltán szívsebész irányításával Buza Sándor, Rákóczi Ferenc és Terecskei Rita sütik a lepényeket a Magyar Marfan Alapítvány javára.

Története legtávolabbi ajándékát kapta a Mikulásgyár 

New Yorkból, Münchenből és Sárvárról érkezett az első három ajándék Európa egyik legnagyobb jótékonysági rendezvényére.

Két budapesti helyszínen gyűjt a Mikulásgyár 

Napokon belül megkezdi az adományok gyűjtését a Mikulásgyár, amely idén két budapesti helyszínen, az 56-osok terén és a Nyugati téri bevásárló központ főbejáratánál várja a felajánlásokat.

Jótékonysági koncert az újságírókért 

November 15-én, 19 órai kezdettel a SYMA csarnokban tartják azt a könnyűzenei rendezvényt, melynek mottója: „Zenészek az újságírókért, újságírók egymásért”.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!