hirdetés

Spanyol diadal született a sajtvilágbajnokságon

Idén egy kecsketejből készült spanyol ínyencség vitte el a pálmát a sajtok World Cheese Awards nevű világbajnokságán. Az Olavidiára keresztelt, puha specialitást 40 ország több mint 4000 versenyzője közül ítélték legízletesebbnek a bírák.

hirdetés

A győztes sajtot egy Quesos y Besos (Sajtok és Csókok) elnevezésű, szerény méretű családi vállalkozás állítja elő. Érdekesség, hogy a jaeni székhelyű cég professzionális szinten mindössze öt éve űzi a sajtkészítés mesterségét.

A Penicillium Candidum nevű nemespenésszel érlelt Olavidia egyedülálló megjelenéséért és aromájáért leginkább a sajt közepét átszelő olajbogyómaghamu-réteg a felelős.

Olavidia (Forrás: Quesos y Besos)

A nem mellesleg Spanyolországban megrendezett globális megmérettetésen a dobogó második fokán egy francia lágy sajt, a harmadikon pedig egy barlangban érlelt holland gouda végzett.

Mind ezen felül a tornán különböző, Japánból, az Egyesült Királyságból, Magyarországról, Olaszországból, Ausztriából és Svédországból származó pályaművek Super Gold elismerésben részesültek.

A tavalyi versenyen a zsűri egy Oregon-állambeli (USA) műhely Rogue River Blue elnevezésű, organikus kéksajtját ítélte a legkiemelkedőbbnek.

(forrás: Store Insider)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy érinti a vállalkozásukat a februárban bevezetésre kerülő új SZÉP-kártya rendelet, amely már élelmiszervásárlást is engedélyez?

Kiadónk társoldalai