Tura megér egy (gasztro)túrát!

Különleges fogások és friss, szezonális kínálat várja a vendégeket a BOTANIQ Turai Kastély éttermében, amelyet a Levente Norbert vezette konyhán készítenek.

Kiemelkedően magas minőségű, friss hozzávalókból készült ételek, zamatos borok és szezonális különlegességek várják a vendégeket a nyár folyamán megnyitott BOTANIQ Turai kastély éttermében.

A kastély kulináris alapfilozófiája, ahogy a konyhát vezető séf elmondta, hogy helyi termelőktől és beszállítóktól származó hozzávalókból készült, igazi különlegességek kerüljenek a vendégek asztalára. A BOTANIQ étterem megjelenése és a kiszolgálás egyaránt a kastély építészeti szépségéhez, a nívós belső kialakításhoz, valamint a minőségi szolgáltatásokhoz illeszkedő magas színvonalat képviseli, ezért nem csak a hotelban megszálló vendégek, hanem az a la carte érdeklődők számára is megéri ellátogatni.

Nyáron nyitottak, egész évben nyitva tartanak

A nyár folyamán megnyitott a BOTANIQ Turai kastély kiemelkedően magas minőségű luxusszállodává és rendezvényhelyszínné alakult a fejújítások során, amely hiánypótló szerepet tölt be a térség turisztikai kínálatában. Az étterem berendezése a kastély egésze esetében kialakított koncepciót követi: a modern, kortárs bútorokkal berendezett étterem megjelenésében sok jegy utal a BOTANIQ koncepcióra, valamint a történeti kastélykert hagyományaira. A környék legelegánsabb étterme nyílt meg a kastélyban, amely remek helyszínt nyújt majd ültetett-, illetve állófogadások, céges rendezvények és esküvők szervezésére, valamint amelyért önmagában is érdemes lesz Turára látogatni.

Bio-, organikus, és amit lehet, helyi alapanyagokból oldják meg

A beszállító partnerek kiválasztásánál kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy magas minőségű és az európai uniós szabványoknak megfelelő – lehetőség szerint bio- és organikus – termékeket előállító termelőkkel dolgozzanak együtt. A nyersanyag-ellátó partnereinek megválasztásánál is arra törekedtek, hogy elsődlegesen a környékbeli élelmiszerbeszállítókat válasszák, ezzel is hozzájáruljanak a régió és Tura fejlődéséhez. Ennek köszönhetően a szezonálisan változó étlap fogásainak alapját leginkább magyar gazdáktól származó kiváló termékek adják. „Olyan beszállítókkal szeretek igazán együtt dolgozni, akik nem a tömegtermelésben előállított termékeket értékesítenek, hanem szívüket, lelküket beleadva dolgoznak azon, hogy minél frissebb és természetesebb alapanyagokat biztosítsanak a vásárlóik számára”, mondta a szálloda konyhafőnöke, Levente Norbert. A gasztronómiai kínálat alapját nemzetközi és helyi termelők legjobb minőségű, friss termékei adják, az úgy nevezetett „farm-to-table” koncepciót követve.

A séf szakmai előélete

Levente Norbert a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában szerezte szakács képesítését, majd a Gundel Étteremben, valamint a Liberté Grand Café Budapest étteremben dolgozott sous chef, később pedig chef pozícióban. A munkáját egy rendkívül jól képzett, 8 fős konyhai, illetve 6 fős vendéglátói személyzet segíti majd annak érdekében, hogy minden vendég asztalára a leglátványosabb és legfinomabb ételek kerüljenek.

A reggeli is a lá carte

A szálloda vendégei a teljes ellátás lehetőségét is igénybe vehetik majd. A választékos reggeli során a frissen sütött péksüteményeket a környékbeli termelőktől származó, saját készítésű lekvárokkal és krémekkel tálalják. Az idénynek megfelelő gyümölcsökből és zöldségekből, friss felvágottakból és tejtermékekből, valamint a rostban gazdag gabonapelyhekből álló büfékínálat mellett a látogatóknak a gazdag à la carte kínálatból is lehetőségük lesz választani.

Forrás: Goodwill Communications


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.