Utazó lakomára hív Gordon Ramsey

Mit tanulhat egy skót sztárséf a maoriktól, a berberektől, vagy épp az inkáktól? A National Geographic új sorozatában Gordon Ramsay bejárja a világot, és közben új ízeket keres Perutól Új-Zélandon át Hawaiig.

A világ végtelenül sokszínű, és ez az ízekre, receptekre és konyhai trükkökre is igaz – ezt igyekszik bebizonyítani új sorozatában Gordon Ramsay, olyan lenyűgöző helyeket bejárva, mint Peru, Marokkó vagy éppen Laosz. Hogy megismerje és bemutassa a világ egzotikus tájait, ízeit és kultúráit, a sztárséf minden országban őslakosokat és hagyományőrző közösségeket keres fel, és a helyiek segítségével igazi specialitásokat készít. Ehhez persze helyi alapanyagokra is szükség van, melyek beszerzése érdekében Ramsay nyaktörő mutatványokra képes: meredek hegyoldalakon kapaszkodik fel, alámerül a Mekong folyóban, sőt a dzsungel mélyére is bemerészkedik.

„Nagyszerű élmény volt találkozni és kapcsolatba kerülni a helyi emberekkel. Különleges történeteket és egyedülálló recepteket osztottak meg velünk, és személyesen tapasztalhattuk meg, hogy vendéglátóink a szó szoros értelmében a világ végére is képesek elmenni egy-egy autentikus nyersanyag kedvéért. Többet tanultam ennek a sorozatnak a forgatása során, mint az elmúlt tíz évben” – nyilatkozta Gordon Ramsay.

A sztárséf új, hatrészes sorozatában nemcsak kulináris utazásra hívja a nézőket, hanem igazi kalandtúrára is, hiszen végigkövethetjük, ahogy a helyiekkel együtt hangyapetéket gyűjt Laosz dzsungeleiben, megpróbál maori módra kézzel angolnát fogni Új-Zélandon, leereszkedik egy vízesésen Marokkóban, vagy igazi ínyencfalatnak számító férgek után kutat Peruban.

{youtube|id=pxMx6DXu3sc|width=580}

A Gordon Ramsay: Új utakon című sorozat augusztus 11-től vasárnaponként 22 órakor látható a National Geographic műsorán.


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.