Varázsos lizsé hangulattal nyit a Gundel Kert

A Gundel hatalmas terasza és kertje mindig is a társasági élet kiemelt helyszíne volt Budapesten. Az Eventrend Group – a Gundel 2021 decemberi megnyitása után – a kertet is megújította, hogy történelméhez méltó, de minden modern igényt kielégítő szabadtéri terület álljon a vendégek rendelkezésére.

Mostantól a betérők itt is kifújhatják magukat, az árnyas fák alatt hűsölve fogyaszthatnak kedvükre, hozhatnak nagy döntéseket, vagy lazulhatnak, beszélgethetnek és élvezhetik a hallgatást is, figyelhetik a játékban elmerült csemetéiket, unokáikat és közben felfedezhetik a felfrissült kerthelyiség megannyi feltáruló titkát.

Szélesre tárulnak a Gundel Kert kapui

A kert - amelyben teljes kihasználtság mellett 5-600 vendég is helyet tud foglalni – talán Budapest legnagyobb éttermi kerthelyisége. Megújult formájában – a „vissza a gyökerekhez” küldetést szem előtt tartva - egyszerre tiszteleg a Gundel aranykora előtt, ugyanakkor lehetőséget teremt arra, hogy minden napszakban, minden alkalomra, a lehető legszélesebb vendégkör előtt nyitva álljon. A fesztelen, barátságos, minden apró elemében család-, gyermek- és kutyabarát kert mesét, kedves figurákat, titkokat tár fel, miközben időutazásra csábít a boldog békeidők megízleléséhez. A nyílt gyermekbarátság is Gundel Károly újításaként jelent meg anno: mind a 13 gyermeke a kertben élte meg az aprókor szépségeit, a vendégek között nőve fel.    

A századelős buja, lizsé hangulat megteremtéséhez a kertet három nagy részre osztották: az alsó rész kínálata a kávéházi vonalat követi, a szökőkút feletti rész az elegánsabb éttermi igényeket elégíti ki, és a harmadik, az állatkerthez közel eső, úgynevezett majomfogó pedig a gyermekeknek kialakított állat-és vidámpark.

A kert annyi látványosságot, szépséget, harmóniát, izgalmat rejt, hogy az instafotósoknak bőven lesz mit megmutatni, az üzemeltetők pedig üdvözölik majd aktivitásukat, hiszen így messze földön hírét viszik Budapestnek és Magyarországnak a digitális térben is.

 

Különlegességek a Gundel Kertben

Az átalakítás után a Gundel Kert egy kicsit állatkert és egy kicsit vidámpark is lett egyben, egy igazi, klasszikus hétvégi családi paradicsom. A meghatározó hangulatot a természet közeliség, a gazdag növényvilág, az otthonosság érzete, a könnyedség és a magasban húzódó izzósorok romantikus fényei teremtik meg.

És mivel a kert egy része kifejezetten az aprónépnek készült, több idetervezett eszköz várja a gyerkőcöket: századelős körhinta, vízilovas célbadobó, hatalmas, árnyékolt kerti homokozó és megannyi más izgalmas eszköz. A pergola alatti részen hat darab különálló, 2 személyes hintába ülhetnek a csöppségek. A picik figyelmét érdemes másfelé is fókuszálni, hiszen a korhű játékok mellett többféleképpen is felfedezhetik a hatalmas szecessziós elefántokat, valamint életnagyságú társaikat az állatkertből, így többek között tigrist, majmokat, pelikánt és egyéb kedvenceket.

A legkisebbek egy letölthető Gundel Kids alkalmazással színezhetik ki a Gundel Palotát, a Gundel Applikációban QR kóddal megnyithatják, így elolvashatják vagy meghallgathatják Gundel bácsi történetének egyik meséjét. Ennek főszereplője Kíváncsi Fáncsi, az elefánt, aki segít megtalálni a Gundel Kertben elrejtett meglepetéseket.

Az elefántok oly meghatározó szereplői a Gundel életérzésnek, hogy van olyan egyedi desszertválogatás, amely mini asztali elefánt hátán érkezik.

A kert közepére egy hatalmas szökőkút rendszert állítottak, a napernyővel, pergolával fedett terület pedig mintegy 500 négyzetméter, így védve a szabadban pihenőket a nyári esőktől vagy a perzselő napfénytől.

Mint ahogy az étteremben, a kertben is minden asztalt egy-egy híres vendégnek vagy Gundel örökösnek dedikálták, így kapott asztalt II. Erzsébet, Antonio Banderas, Angelina Jolie, Larry Hagman, Latinovits Zoltán vagy Arnold Schwarzenegger

Ma már négylábú kedvenceinkre családtagként tekintenek itt, és nem szeretnék, ha kimaradnának a közös élményekből. A szeretett kutyusokat saját kutyamenü is várja. Az ételeket speciálisan nekik készítették a séfek.

A Gundel séfjei

A Gundel séfjei mindig is kiváló szakemberek voltak, sosem próbáltak meg túlnőni az éttermen, mint intézményen. Legfontosabb küldetésük, hogy a "Gundel-ügyet" teljes szorgalmukkal, odaadásukkal szolgálják.

Moldován Viktor a tavaly decemberi nyitás óta nap mint nap bizonyítja rátermettségét. Mint a klasszikus magyar konyha nagy rajongója, egy nagy tudású fiatal séf, aki Japánban 14 évig vitt magyaros konyhát és közben elsajátította a nagyon következetes és precíz japán munkakultúrát, munkaszervezést. Ezt adja vissza a vendégeknek legnagyobb megelégedettségükre – nyitástól-zárásig. Moldován Viktor munkáját Wolf András, mint az Eventrend Group egyik corporate séfje segíti, valójában ketten vezetik a konyhai csapatot. Az ő munkájukat támogatja Kovács János chef és Dudok Györgyné pastry chef.

 

A Gundel Kert kínálata

Az éttermi kínálat nyárra a teraszra költözik, így a Gundel kert étlapja megegyezik a kávéház-étterem étlapjával. Természetesen a melegebb szezonra átalakul, könnyedebbé válik az étlapi kínálat. A melegkonyhás étlap egész nap elérhető salátákkal, snack ételekkel, előételekkel, levesekkel, nagyon gazdag desszert választékkal és az elmaradhatatlan nemzeti11 ételsorral. A nap folyamán úgynevezett Afternoon tea-t is kínálnak majd.

Este pedig megnyílik a kerti éttermi rész, ahol gyönyörű Zsolnay porcelánon, ezüst evőeszközökkel várják a vacsorára érkezőket klasszikus Gundel ételekkel és míves szervizzel.

 

Mint már jól megismerhettük, a legjobb Gundel hagyományokra épülnek az ételek, a központi elem pedig továbbra is a Nemzeti11, az a tizenegy ikonikus Gundel fogás amire mindannyian úgy tekintünk, mint a legfontosabb Gundel örökségre. Ezen keresztül mutatják meg a más országokból, kultúrákból idelátogatóknak, hogy mi magyarok mit szeretünk, mit fogyasztunk, mit tartunk a magyar konyha alapjának.

A Nemzeti11 nyári mezben:

Tokaji aszúban érlelt grillezett libamáj, fűszeres meggyel és kaláccsal

Gulyásleves házi csipetkével

Újházi tyúkhúsleves házi metélttel

Palócleves bárányhúsból

Kárpáti fogas filé, gombával és rákkal, vajas mártásban

Paprikás csirke nokedlivel és tejfeles uborkasalátával

Érlelt hátszín „300 g” Budapest módra, konfitált burgonyával

Mangalica kolbászos, tojásos lecsó

Az eredeti Gundel palacsinta

Somlói galuska

Rákóczi túrós

 

A nyitva tartás

A Gundel kert már reggel 9.00 órától várja a vendégeket reggelivel, tízóraival, kávéval: üzleti tárgyaláshoz, baráti találkozókhoz, romantikusan szerelmes kávézásokhoz, városligeti séták előtt, vagy állatkerti látogatások után, gyerkőcökkel, kutyával vagy laptoppal. Mindenki addig ücsörög a rendelése mellett és élvezi a kert hangulatát, ameddig csak kedve tartja, mert itt – ahogy Gundel Károly kertjében anno – a vendéggel törődés a legfontosabb feladatuk.

Gundel és Eventrend

2021 májusában az Eventrend Group vette át a világhírű Gundel és a Bagolyvár étterem üzemeltetését. Az erről szóló szerződést 2021 január végén írta alá a tulajdonos Danubius Hotels képviselőivel. A bérbe adók akkor úgy nyilatkoztak: bíznak a nagy múltú, történelmi háttérrel rendelkező helyek üzemeltetésében jelentős tapasztalatokkal rendelkező Eventrend Group szakmai hátterében. A DH számára fontos, hogy a Gundel étterem Magyarország legendás kulináris öröksége továbbra is az ország gasztronómiájának meghatározó szereplője legyen, ehhez kereste a legmegfelelőbb stratégiai partnert. Az elmúlt mintegy fél évben a Gundel kiváló szakemberei nap mint nap bizonyítják rátermettségüket, vendégeik legnagyobb örömére. Most a Gundel Kert megnyitásával bővítik a vendégeik körét, hiszen a családosok egyik legkedvesebb helyévé válhat.


Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?