Elkészült a Budapest Marriott Hotel rendezvényszintje

A két hónapig tartó felújítási munkálatok befejeztével modern, bauhaus és kubizmus által inspirált belső terekkel tér vissza a főváros egyik legnépszerűbb rendezvényhelyszíne, a Budapest Marriott Hotel.

A nyári időszak alatt a szálloda első emeletén található 1595 négyzetméternyi rendezvényterületének design-ja teljesen megújult. A már meglévő 11 különböző nagyságú, többségében dunai panorámával rendelkező terem kiegészült továbbá egy új „Studio Kitchen” látványkonyhával rendelkező helységgel, illetve egy nagyméretű ruhatárral és egy kisebb bérelhető irodahelyiséggel is. A helyszín legnagyobb, 614 négyzetméteres bálterme, a budai Várnegyedre és Lánchídra néző Grand Budapest Ballroom 650 főt, a Gellért-hegyre és az Erzsébet-hídra néző Liz Ballroom pedig 350 főt képes befogadni színházszerű székelrendezéssel. A termek előtereiben a rendezvényétkezések lebonyolításának könnyítése érdekében, látványos magasított asztalok kerültek elhelyezésre. A megújult audiovizuális szolgáltatásokat a Special Effects Zrt. biztosítja.

Az első emeleten újra megnyitott rendezvényszinttel, kiegészülve az év első két hónapjában felújított földszinti 344 négyzetméteres rendezvényterülettel, DNB Budapest étteremmel és Liz & Chain lounge bárral, a főváros egyik legnagyobb és legmodernebb szállodai helyszíne jött létre, és egyben lezárult a Budapest Marriott Hotel másfél éve tartó teljes rekonstrukciós programja is.

„Belső tereink újragondolásával célunk egy olyan enteriőr megteremtése volt, ami inspiráló és izgalmas, ugyanakkor kikapcsolódásra is kiválóan alkalmas. Örömmel mondhatom, hogy ez sikerült: a közel 150 fős kivitelezői csapat kiváló munkát végzett, elégedettek vagyunk az eredménnyel” – mondta Arne Klehn, a Budapest Marriott Hotel vezérigazgatója. Az idén júniusban az Év Üzleti Szállodájának választott hotel hosszútávú célja, hogy Budapest egyik legnépszerűbb rendezvényhelyszíne maradjon, nem csak a szakmai jellegű, de a privát események terén is.

Forrás: Turizmus Online


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.