Grand Opening a Continental Hotel Zarában

Az egykori Hungária Fürdő és Continental Szálló helyén felépült Continental Hotel Zara Superior 2010. június 15-től fogad vendégeket. A 180 éves múltra visszatekintő épületegyüttes hivatalos megnyitóját 2010. szeptember 22-én tartották mintegy félezer vendég jelenlétében.

Ráday Mihály a Hungária Nostra elnöke, aki Hungária Fürdő épülete maradványainak a megmentésében elévülhetetlen érdemeket szerzett, példásnak nevezte a helyreállítást és a rekonstrukciót, mely révén egy hányatott sorsú épület újult meg. Beszédében kiemelte, hogy a felújítás kiérdemelte a Podmaniczy-díjat.

Erdei János a Magyar Szállodaszövetség elnöke a beruházó bátorságát emelete ki beszédében, és dicsérte a szálloda egyedülálló és példaértékű piaci bevetését és eredményeit.

Géher Zoltán szállodaigazgató büszkeséggel jelentette be, hogy közel 15 havi építés után akkor nyitott meg, amikorra ígérték. Köszönetet mondott a jelenlévő partnereknek, akik hittek a szálloda júniusi megnyitásában és támogatásukkal az elmúlt 100 nap foglaltsága 75% volt.

Mazen Al Ramahi tulajdonos a beruházó és üzemeltető ZeinaHotel Kft. nevében köszönetet mondott a tervezésben és a kivitelezésben résztvevőknek.

Az est díszvendége, dr. Réthelyi Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium minisztere a ház történet bemutatva megemlítette, hogy egy olyan épület nyerte el új funkcióját, mely a kulturális örökségünk része. Egyúttal megemlítette, hogy nagyszülei (Ringer néven) tulajdonában volt az egykori Hungária Fürdő, ezért számára különösen szívügy volt az épület sorsa.

A nemzeti színű szalagot dr Réthelyi Miklós miniszter és Mazen Al Ramahi tulajdonos vágta át ünnepélyesen.

Scheer Sándor a kivitelező Market-Kohinor konzorcium képviseltében szimbólikusan átnyújtotta az épület kulcsait dr Réthelyi Miklósnak, Mazen Al Ramahinak és Géher Zoltánnak.


Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.