Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását. Az Accor prémium márkájának Magyarországon ez már a második szállodája, Budapesten viszont ezzel mutatkozik be. 

A portfólió legújabb bővülései – a közelmúltban Lengyelországban (Wroclaw és Karpacz) megnyíló hotelek, valamint a közeljövőben, még idén debütáló szállodák: Montenegró (Kotor), Horvátország (Kvarner-öböl), Olaszország (Bari és Mondello), valamint Görögország (Sivota) – a márka európai terjeszkedésének része.

Az eredetileg 1911-ben Palace Hotel néven alapított, a híres építészek, Komor Marcell és Jakab Dezső által tervezett hatemeletes szecessziós épület a múlt század egyik legmodernebb szállodája volt. Előcsarnoka, étterme, lépcsőháza, liftje és folyosói műemléki örökségnek minősülnek.


Fotó: Mövenpick Hotel Budapest Centre

A hotel 227 frissen felújított szobával és lakosztállyal várja a vendégeket, illetve hét teljesen felújított konferenciatermével és több mint 300 fős befogadóképességével tökéletes helyszínt biztosít üzleti konferenciák, vállalati megbeszélések és különleges rendezvények számára is.


Fotó: Mövenpick Hotel Budapest Centre

A Palace étteremben autentikus magyar ízeket, és svájci jellegzetes fogásokat kínálnak majd. Az élményt a Mövenpick jellegzetes csokoládé-órája fokozza, amelyet naponta tartanak a lobbyban.  

A szálloda megnyitása az Accor és a balti államok vezető szállodaüzemeltetője, a Mogotel Hotel Group közötti együttműködés eredménye. A Baltikumon kívül Svédországban, Németországban, Lengyelországban, Magyarországon, Szlovákiában, Szlovéniában és Ukrajnában szállodákat működtető csoport húszéves tapasztalattal rendelkezik a vendéglátás és a turizmus területén.


Napfényes fejezet – amely a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról szól

Napfényes fejezet – amely a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról szól 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.