Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását. Az Accor prémium márkájának Magyarországon ez már a második szállodája, Budapesten viszont ezzel mutatkozik be. 

A portfólió legújabb bővülései – a közelmúltban Lengyelországban (Wroclaw és Karpacz) megnyíló hotelek, valamint a közeljövőben, még idén debütáló szállodák: Montenegró (Kotor), Horvátország (Kvarner-öböl), Olaszország (Bari és Mondello), valamint Görögország (Sivota) – a márka európai terjeszkedésének része.

Az eredetileg 1911-ben Palace Hotel néven alapított, a híres építészek, Komor Marcell és Jakab Dezső által tervezett hatemeletes szecessziós épület a múlt század egyik legmodernebb szállodája volt. Előcsarnoka, étterme, lépcsőháza, liftje és folyosói műemléki örökségnek minősülnek.


Fotó: Mövenpick Hotel Budapest Centre

A hotel 227 frissen felújított szobával és lakosztállyal várja a vendégeket, illetve hét teljesen felújított konferenciatermével és több mint 300 fős befogadóképességével tökéletes helyszínt biztosít üzleti konferenciák, vállalati megbeszélések és különleges rendezvények számára is.


Fotó: Mövenpick Hotel Budapest Centre

A Palace étteremben autentikus magyar ízeket, és svájci jellegzetes fogásokat kínálnak majd. Az élményt a Mövenpick jellegzetes csokoládé-órája fokozza, amelyet naponta tartanak a lobbyban.  

A szálloda megnyitása az Accor és a balti államok vezető szállodaüzemeltetője, a Mogotel Hotel Group közötti együttműködés eredménye. A Baltikumon kívül Svédországban, Németországban, Lengyelországban, Magyarországon, Szlovákiában, Szlovéniában és Ukrajnában szállodákat működtető csoport húszéves tapasztalattal rendelkezik a vendéglátás és a turizmus területén.


15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel

Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel 

Jó ideje árulták, mostanra megszületett a megállapodás: tulajdonost váltott a Duna-parti ötcsillagos szálloda.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda

Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda 

Elsőként a balatoni házak közül Green Globe-minősítést kapott a Mövenpick BalaLand Resort.
Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás

Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás 

Rövidülnek, de nem maradnak el a nyaralások. Tények és tervek a magyarok belföldi vakációjáról – a szállásfoglaló portál adatai alapján.
„Nyaralj most, fizess később” – Ki áll a Hilaris Hotels mögött?

„Nyaralj most, fizess később” – Ki áll a Hilaris Hotels mögött? 

A milliárdos, akiről ma mindenki beszél, de kevesen ismerik igazán.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.