Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

A vállalat vezetése szerint a csökkenés hátterében az amerikai gazdasági bizonytalanság, a vámok hatása és a fogyasztói bizalom gyengülése áll.

Chris Kempczinski vezérigazgató a negyedéves eredménybeszámoló során arról beszélt, hogy a gazdaság körüli „fokozott szorongás”, különösen az alacsonyabb jövedelmű amerikaiakat sújtja, és ebben jelentős szerepe van a vámintézkedéseknek is, derült ki a CBS egyik friss cikkéből.

Mint olvasható, a cég az Egyesült Államokban lévő éttermek eladásait tekintve 3,6 százalékos visszaesést tapasztaltak, ami véleményük szerint egyértelműen tükrözi a közép- és alsó jövedelmű vásárlókra nehezedő gazdasági nyomást.


Fotó: Depositphotos

Kempczinski szerint az éttermi forgalom is erősebben esett vissza, mint azt előre várták, és úgy fogalmazott: „Nem vagyunk immunisak sem az iparági ingadozásokra, sem a fogyasztóinkat érintő nehézségekre.”

Donald Trump, amerikai elnök vámpolitikája széles körű bizonytalanságot keltett mind a vállalkozások, mind a fogyasztók körében. Számos cég visszafogja növekedési és terjeszkedési terveit, illetve elhalasztja a külföldön gyártott áruk megrendelését az ingadozó vámok és az amerikai kereskedelempolitika kiszámíthatatlansága miatt kialakult bizonytalanság következtében, írják.

A cikk szerint a gyenge első negyedéves teljesítmény figyelmeztető jel lehet a teljes amerikai gazdaságra nézve is, hiszen az egyik legszélesebb fogyasztói bázissal rendelkező vállalat forgalmának visszaesése szélesebb társadalmi és gazdasági feszültségeket jelezhet.

 


Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.