Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

A vállalat vezetése szerint a csökkenés hátterében az amerikai gazdasági bizonytalanság, a vámok hatása és a fogyasztói bizalom gyengülése áll.

Chris Kempczinski vezérigazgató a negyedéves eredménybeszámoló során arról beszélt, hogy a gazdaság körüli „fokozott szorongás”, különösen az alacsonyabb jövedelmű amerikaiakat sújtja, és ebben jelentős szerepe van a vámintézkedéseknek is, derült ki a CBS egyik friss cikkéből.

Mint olvasható, a cég az Egyesült Államokban lévő éttermek eladásait tekintve 3,6 százalékos visszaesést tapasztaltak, ami véleményük szerint egyértelműen tükrözi a közép- és alsó jövedelmű vásárlókra nehezedő gazdasági nyomást.


Fotó: Depositphotos

Kempczinski szerint az éttermi forgalom is erősebben esett vissza, mint azt előre várták, és úgy fogalmazott: „Nem vagyunk immunisak sem az iparági ingadozásokra, sem a fogyasztóinkat érintő nehézségekre.”

Donald Trump, amerikai elnök vámpolitikája széles körű bizonytalanságot keltett mind a vállalkozások, mind a fogyasztók körében. Számos cég visszafogja növekedési és terjeszkedési terveit, illetve elhalasztja a külföldön gyártott áruk megrendelését az ingadozó vámok és az amerikai kereskedelempolitika kiszámíthatatlansága miatt kialakult bizonytalanság következtében, írják.

A cikk szerint a gyenge első negyedéves teljesítmény figyelmeztető jel lehet a teljes amerikai gazdaságra nézve is, hiszen az egyik legszélesebb fogyasztói bázissal rendelkező vállalat forgalmának visszaesése szélesebb társadalmi és gazdasági feszültségeket jelezhet.

 


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.