Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

A vállalat vezetése szerint a csökkenés hátterében az amerikai gazdasági bizonytalanság, a vámok hatása és a fogyasztói bizalom gyengülése áll.

Chris Kempczinski vezérigazgató a negyedéves eredménybeszámoló során arról beszélt, hogy a gazdaság körüli „fokozott szorongás”, különösen az alacsonyabb jövedelmű amerikaiakat sújtja, és ebben jelentős szerepe van a vámintézkedéseknek is, derült ki a CBS egyik friss cikkéből.

Mint olvasható, a cég az Egyesült Államokban lévő éttermek eladásait tekintve 3,6 százalékos visszaesést tapasztaltak, ami véleményük szerint egyértelműen tükrözi a közép- és alsó jövedelmű vásárlókra nehezedő gazdasági nyomást.


Fotó: Depositphotos

Kempczinski szerint az éttermi forgalom is erősebben esett vissza, mint azt előre várták, és úgy fogalmazott: „Nem vagyunk immunisak sem az iparági ingadozásokra, sem a fogyasztóinkat érintő nehézségekre.”

Donald Trump, amerikai elnök vámpolitikája széles körű bizonytalanságot keltett mind a vállalkozások, mind a fogyasztók körében. Számos cég visszafogja növekedési és terjeszkedési terveit, illetve elhalasztja a külföldön gyártott áruk megrendelését az ingadozó vámok és az amerikai kereskedelempolitika kiszámíthatatlansága miatt kialakult bizonytalanság következtében, írják.

A cikk szerint a gyenge első negyedéves teljesítmény figyelmeztető jel lehet a teljes amerikai gazdaságra nézve is, hiszen az egyik legszélesebb fogyasztói bázissal rendelkező vállalat forgalmának visszaesése szélesebb társadalmi és gazdasági feszültségeket jelezhet.

 


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.