Indul a felújítás a tarcali topszálláshelyen

Felújítási munkálatok kezdődnek az Andrássy Rezidencia Wine & Spa szállodában.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A jelenlegi helyzetre való tekintettel üzemszünet miatt idén már nem fogad vendégeket a tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa, a jövő év elején pedig felújítási munkálatok indulnak a BDPST Group tulajdonában lévő hotelben.

Az ingatlanfejlesztő cég kapacitásbővítő és értékteremtő felújítás során fejleszti tovább a rezidenciát. A BDPST Group egyik fő célja az átalakítással, hogy a szállodához tartozó, eddig kihasználatlan borászati épület több mint 100 fő befogadására alkalmas, modern, multifunkcionális rendezvényhelyszínné alakításával üzletileg sikeresebbé tegyék a létesítményt.

Jelenleg zárva, januártól átépítés

Felújítási munkálatokat kezdenek el a jövő év elején a jelenleg üzemszünet miatt zárva tartó tarcali Andrássy Rezidenciában. A kapacitásbővítő és értékteremtő beruházásoknak köszönhetően tovább bővül a szálloda által kínált szolgáltatások palettája. A felújítás során szünetel a hotel üzemeltetése, a felújítások végeztével pedig hiánypótló szerepet tölt majd be a térségben.

Egy kis háztörténet

Az 1700-as években épült főúri kúria az 1830-as években került az Andrássy család tulajdonába, a II. világháborút követő államosításokig pedig a leszármazott családtagok birtokolták az udvarházat. Az ezt követő idők során számos alkalommal gazdát cserélt a kastély, mielőtt 2019-ben a BDPST Group megvásárolta az üzemeltető céget. Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyetlen ötcsillagos szállodájaként az Andrássy Rezidencia prémium szolgáltatásokat kínált: kiváló, bisztró jellegű étterem és rendezvénytér, valamint spa és wellness részleg várta eddig az idelátogatókat.

12 új szoba, új medencék, 130 fős rendezvényhelyszín

A BDPST Group kapacitásbővítő beruházás keretében fejleszti tovább a rezidenciát, amelynek köszönhetően a szálloda hiánypótló szerepet tölt majd be a térségben. A fejlesztés keretein belül tizenkét új szobával, kültéri felnőtt és gyermekmedencével, valamint egy esküvők és konferenciák számára kialakított, 130 fős rendezvényhelyszínnel bővül a szálloda. Az átalakítással amellett, hogy kihasználják a borászati épület nyújtotta teret több mint 100 fő befogadására alkalmas, modern rendezvényhelyszínként, üzletileg is eredményesebbé teszik a létesítményt, a munkahelyek hosszú távú megőrzése érdekében.

A munkálatoknak köszönhetően nem csupán tovább fejlesztjük az Andrássy Rezidencia által eddig nyújtott szolgáltatásokat, hanem további elemekkel bővítjük kínálatunkat. A fejújítás végeztével kültéri medencékkel, előkelő étteremmel és multifunkcionális, modern rendezvényközponttal várjuk majd az érdeklődőket” – mondta Kiss Zoltán, az Andrássy Rezidencia Wine & Spa igazgatója.

Nyártól új igazgató, aki elsimert szállodás szakember

2020 nyarától Kiss Zoltán vette át a tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa szállodaigazgatójának posztját. Az elismert szállodaipari szakember 2015 júniusától dolgozott igazgatóként a sikondai Ambient Hotel & Aroma SPA-ban. Ezt megelőzően 2009-től az egerszalóki Saliris Resortot nyitotta és vezette, valamint kilenc éven keresztül igazgatta a Danubius Hotelshez tartozó Aréna (volt Stadion), Budapest és Helia szállodákat. Kiss Zoltánt korábban a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Északi régióvezetőjének és a Dél-Dunántúli régióvezető-helyettesének választották meg.

Forrás: BDPST / Turizmus Online


Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.